facebook
twitter

Чужбина

Нетаняху застана пред съда

Започнаха серия от дела срещу израелския премиер
579

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху пристигна в окръжния съд в Йерусалим, където започна първото изслушване по трите дела срещу премиера, по които той е обвинен за злоупотреби и подкуп. 

Така Биби Нетананяху стана първият действащ премиер на Израел, който застава пред съда.

Изявлението на Нетаняху от съдебната зала бе предавано пряко от основните тв канали на Израел. В него той заяви, че обвиненията са измислени за да се отстранят представителите на десницата от властта в Израел. „Това, което се случва днес, е опит за сваляне на мен и десницата от власт“, каза Нетаняху. Той отново поиска изслушването по делата му да бъде излъчено на живо, въпреки факта, че съдът вече отхвърли това искане. Съдът разпореди Нетаняху лично да присъства на първото изслушване, противно на искането на премиера да не се явява. По време на първата среща със съда Нетаняху ще прочете заключенията на прокуратурата и ще трябва да отговори дали разбира същността на въпроса. Политикът многократно отхвърля всички обвинения срещу него.

Няколко членове на новото му правителство пристигнаха в окръжния съд в Йерусалим, включително Израел Кац, който заема поста министър на финансите, министърът на транспорта Мири Регев и министърът на вътрешната сигурност Амира Охану. Преди седмица премиерът положи клетва, с което сформира петото в кариерата му правителство. 

Около 200 привърженици и противници на Нетаняху демонстрираха пред съдебната палата. 

Ключови думи:

Нетаняху, съд
3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Само наркодилъри са свидетели срещу шефовете от ГДБОП

07.07.2020

1094 2
Апелативният спецсъд намали присъдите по делото "Иванчева"

06.07.2020

Обновена

4455 39
Делото "Иванчева" приключи и на втора инстанция

03.07.2020

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

18279 29

Коментари

Epikur

 

   Биби Нетаняху днес, а Боко Байхуяху кога...???

obk

В демократичните държави няма недосегаеми,за разлика от банановите.

nebenebe

Неприятен е тоя, ама и там като у нас има хора с всякакви вкусове. Поне съд имат. Съд, съд, колко да е съд? От как го помня, все го съдят. И Берлускоконито такова. Циркове навсякъде. Продажна работа. Много хора цял живот си хецкат гъзовете. Съд е имало едно време. Когато присъдите са се изпълнявали на място.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×