facebook
twitter

Чужбина

Над 500 дни румънци протестират срещу корупцията

91
Facеbook /Vă vedem din Sibiu
В студ и сняг, дъжд и слънце румънци от Сибиу повече от 500 дни ежедневно протестират пред сградата на управляващата Социалдемократическа партия в града, от който е президентът на страната Клаус Йоханис.

Повече от 500 дни румънци от град Сибиу протестират срещу правителствената политика и ширещата се корупция в родината им, съобщи британският в. "Гардиън". Демонстрациите мълчаливо се провеждат по 15 минути ежедневно пред местната централа на управляващата Социалдемократическа партия от 11 декември 2017 г. - денят, в който правителството се опита да предприеме реформа на съдебната система, която според критиците й увеличава държавния контрол върху съдиите и Националната агенция за борба с корупцията.

"Знаем какво правите и следим всяко ваше действие, тук сме, за да защитим върховенството на закона" - това е посланието ни към управляващите", казва Чиприан Чокан, който е един от демонстрантите. 30-годишният предприемач е сред основателите на неправителствената организация Vӑ Vedem din Sibiu ("Наблюдаваме Ви от Сибиу"). "15-минутният протест всеки ден е като пламък, който никога не угасва", казва Чокан. 

 

Все още няма коментари

Още

Доналд Туск похвали Скопие за усилията в борбата с корупцията

17.09.2019

241
Румъния ще праща в затвора неизрядните данъкоплатци

17.09.2019

260
Жители на "Надежда" протестират срещу отчуждаването на имотите им

15.09.2019

724 4

Влез или се регистрирай за да коментираш

×