facebook
twitter

Чужбина

Москва предупреди Вашингтон да не провокира Иран

900
 ЕПА/БГНЕС
Пентагонът ще подсили с още 1000 военните силите, които вече се намират в Близия изток.

Русия призова САЩ да се откажат от провокативните си планове за разполагане на още войници в Близкия изток и да прекратят действия, които изглеждат като съзнателен опит за провокиране на война с Иран, предаде РИА Новости. Този призив отправи заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков след съобщението на изпълняващия длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан. Вчера шефът на Пентагона обяви, че Вашингтон планира да изпрати около 1000 войници в Близкия изток с отбранителна цел. Президентът на Иран Хасан Рохани заяви, че страната му не иска война с никоя държава, а Кремъл призова за въздържане от двете страни. И.д. министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан каза, че САЩ не търсят конфликт с Иран.  

Междувременно Пентагонът разпространи нови снимки, които според американците показват, че членове на иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция стоят зад нападенията срещу два петролни танкера в Оманския залив миналата седмица. Снимките, направени от хеликоптер на флота, показват как членове на иранските сили отстраняват невзривила се мина от японския танкер "Кокука Кърейджъс". На други снимки се вижда голяма дупка в корпуса на кораба, която според Пентагона изглежда е била причинена от друга мина.

Иран няма да повежда война срещу нито една нация, заяви президентът на страната Хасан Рохани. Китай пък предупреди Вашингтон „да не отваря кутията на Пандора“ в Близкия изток. 

Ключови думи:

САЩ, Иран, военни, снимки, танкери
3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ затягат правилата за Зелена карта

28.01.2020

1046 5
Китай за първи път изпревари Русия по производство на оръжие

27.01.2020

1399 29
Тръмп се заканва на Борис Джонсън заради Huawei

27.01.2020

3144 37

Коментари

дядо яга

не им минава провокацията на щатите...света вече не им се връзва..най-много англичаните да ги подкрепят. но това се и очаква от една колония., та не е сериозно..сериозното си е когато и Иран, и Русия, и Китай едновременно и заедно ти скръцнат със зъби

tatyana1

Досега никой не е посмял да пипа на Китай бензиностанцията, ама да видим

Шемет

Преди 13 години попълних тест за емиграция в Нова Зеландия. От България признаваха само Музикалната академия,а от Иран 18 университета .

Влез или се регистрирай за да коментираш

×