Медия без
политическа реклама

Мадуро поиска да преговаря с опозицията във Венецуела

31 Яну. 2019
Опозиционният венецуелски лидер Хуан Гуайдо призова ЕС да наложи на режима на Николас Мадуро повече санкции, както направиха САЩ.
EПА/БГНЕС
Опозиционният венецуелски лидер Хуан Гуайдо призова ЕС да наложи на режима на Николас Мадуро повече санкции, както направиха САЩ.

Избраният за президент на Венецуела Николас Мадуро обяви, че е готов да преговаря с опозицията, заяви той в интервю за РИА"Новости".  "Готов съм да седна на масата за преговори с опозицията, за да говорим за благото на Венецуела, за мира и нейното бъдеще", заяви Мадуро, който има подкрепата на Русия. Той дори допусна възможността в преговорите за разрешаване на кризата да участват и трети държави. Мадуро обаче отхвърли провеждането на предсрочни президентски избори, както иска опозицията, но допусна по-рано да има парламентарни "като добра форма на политическа дискусия".

Върховният съд на Венецуела забрани на опозиционния лидер и самообявил се за президент, признат от САЩ, Хуан Гуайдо да напуска страната и замрази банковите му сметки, предаде Би Би Си. Магистратите взеха това решение по искане на прокуратурата. Целта на Гуайдо като временен президент е да свика нови избори за държавен глава. Той обаче все още не е признат от ЕС. В интервю за "Билд" Гуайдо призова Брюксел да наложи повече санкции на режима на президента Мадуро. "Живеем в диктатура и трябва да има натиск", заяви той.  За снощи беше планиран протест на опозицията в Каракас. 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата