facebook
twitter

Чужбина

Лейбъристите искат от лидера си нов референдум за Брекзит

455
ЕПА/ БГНЕС
Джереми Корбин е бил предупреден от ръководителя на лейбъристите в Европейския парламент да подкрепи втори референдум за Брекзит.

Джереми Корбин е бил предупреден от ръководителя на лейбъристите в Европейския парламент и други известни личности в партията, че тя ще бъде изоставена от милиони избиратели, които не искат да участват в изборите, ако не успее ясно да подкрепи втори референдум в манифеста си за европейските избори следващия месец, пише британският в. "Гардиън". Посланието на Ричард Корбет, който ръководи 20-те евродепутати на лейбъристите, идва на фона на нарастващите опасения на върха на партията, че може да загуби поколение от млади, проевропейски гласоподаватели, ако не се гарантира друго публично допитване. Тази възрастова група, както и много други противници на Брекзит, според депутатите, биха могли да се превърнат в недвусмислени анти-Брекзит партии, включително новосъздадената независима група Change UK, Либералните демократи, Зелените и Шотландската национална партия.
Докато лейбъристите твърдят, че държат възможността за втори референдум на масата в преговорите с правителството, някои ключови фигури, близки до Джереми Корбин, не са склонни да потвърдят, че ще бъде проведено друго обществено гласуване по всяка сделка, която е договорена и одобрена от парламента. Това предизвика спекулации, че може да няма ангажимент към един манифест за европейските избори на лейбъристите.

 

 VOX POPULI

Според последни проучвания при евентуални предсрочни избори Лейбъристката партия би получила 296 места в Палатата на представителите, а управляващата сега Консервативна партия максимум 259. Отбелязва се, че ако получат подкрепата на Шотландската национална партия, лейбъристите могат да формират мнозинство в долната палата на британския парламент и да сформират правителство.

Ключови думи:

Брекзит, корбин, референдум
Все още няма коментари

Още

Брюксел предложил на Лондон да замрази Брекзит за 5 г.

19.07.2019

640
Борис Джонсън е готов за Брекзит без сделка

25.06.2019

1427 26
Видеозапис уличи Борис Джонсън в нова лъжа

24.06.2019

2366 9

Влез или се регистрирай за да коментираш

×