facebook
twitter

Чужбина

Германия подлага на чудовищна трудова експлоатация чужденци

При нечовешки условия българи, румънци и азиатци се трудят за по 2-3 евро на час
1753
ЕПА/БГНЕС
Чуждестранните работници масово са експлоатирани по строежите или в месопреработвателната промишленост в Германия. Жените пък са принуждавани да проституират.

Българи, румънци и азиатци са жертва на чудовищна трудова експлоатация в Германия, разкрива в. "Ди Велт". Мъже от България и Украйна са примамвани с фалшиви обещания за добри заплати, но когато пристигнат, обаче се оказва, че трябва да работят от ранни зори до късна вечер за по 2-3 евро на час. Жертвите на трудова експлоатация не разполагат дори с нормална квартира - спят по строежите или в препълнени и порутени сгради. Те не могат и да се върнат в родината си, тъй като не разполагат с достатъчно пари, за да си купят билет за обратно връщане. Чуждестранните работници масово са експлоатирани по строежите или в месопреработвателната промишленост в Германия. 

През последните месеци полицията в Германия извършва проверки и в много козметични салони, където почти винаги служителите се натъквали на млади жени, обикновено виетнамки, работещи като маникюристки и фризьорки без разрешително за работа или престой. Често жените работят по 10 и повече часа на ден, като дишат отровни изпарения, а не получават дори минималната почасова надница, която работодателите са задължени да плащат. При проверката на 27 подобни салона за красота в Кьолн полицията е установила редица закононарушения, открити са били 26 жени без разрешение за престой, пет от които дори са били малолетни, писа още в. "Ди Велт". 

Властите ги предават на службите за защита на децата, а те ги настаняват в социални домове. Само след няколко дни обаче тези деца и младежи, често от виетнамски произход, изчезват оттам и се връщат в познатото си обкръжение от сънародници. "В крайна сметка семействата им са ги изпратили в Германия, за да изкарват пари", казват полицейски инспектори. Наскоро общественото радио Берлин-Бранденбург съобщи, че от 2012 г. до сега само в района на Берлин от различни социални институции са изчезнали 474 такива малолетни лица.

920812 БИЗНЕС

В Германия нелегалната търговия с хора процъфтява, твърдят следователи от криминалните служби и прокуратурата пред в. "Ди Велт". Най-сериозен е проблемът в сферата на проституцията. Много жени от Югоизточна Европа са продавани на престъпни групи в Германия, които ги принуждават да продават телата си в публични домове или на улицата. Сводниците им отнемат паспортите и ги заплашват, че ако оказват съпротива, ще отмъстят на роднините им. Според официални  данни от 2017 г., цитирани от в. "Ди Велт", в Германия са заведени общо 338 съдебни дела за търговия с хора, но според наблюдатели тези казуси са само една незначителна част от реалните случаи.

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Франция и Германия са скептични за криптовалутата на "Фейсбук"

17.07.2019

291
Меркел назначи за военен министър наследничката си в ХДС

18.07.2019

58
74 българи всеки ден са емигрирали в Германия през 2018 г.

17.07.2019

291

Коментари

mr_self_destruct

Пазарната икономика много ни даде👍

Evasion

Подложени на жестока експлоатация, но ще се изпотрепат, за да отдат да работят в Германия. Много странно...

Освен това, от опит мога да кажа, че няма строителен работник, който да не е сакат и с две леви ръце, да отиде да работи в Германия за 2 евро на час. В България по 50 лева на ден е надница на най-простите общаци, що да ходят в Германия?!?

Бончо Генчев
снимка на Бончо Генчев

Тази новина е за първа страница или за горещи новини, а не да бъде сбутана тук, където повечето хора не идват.

аванти дилетанти

Най-големите експлоататори на чужденци в Германия са чужденци. Така, че по-полека с изводите.

Backspacer

Изводи? Коментирай факти. Като  - експлоатация на чужденци. В Германия! Казваш, чужденци са виновни? Та къде е държавата, допуснала това. Баси. Освести се, дилетант в аванс ;)

аванти дилетанти

Ако знаеше езика, нямаше да задаваш глупави въпроси. В Германия държавата си върши работата. Точно това е и показано в статията. Ама русофилът чете, както дяволът евангелието.  Когато Германия влезе в Шенген и се освободи  капацитет на митниците, те получиха  задача да проверяват във вътрешността на страната за спазване на трудовото законодателство. Така, че гледай ми ника, той е за такива като тебе.

Виновни са чужденците, доколкото те най-добре знаят слабите места на сънародниците си и ги експлоатират най-успешно дотам, че турците, например, търсат работодател германец, а не турчин. Виновни са и експлоатираните, защото , точно като теб- отломка на социализма, си мислят, че правата им някой друг трябва да ги защитава. Или си траят от криворазбрана лоялност към сънародници. Или от простотия. Държавата трябва да е направила читави закони. В Германия това е факт. Трябва и да следи, да ли те се спазват. И това и факт. Даже по службите са назначили хора, които говорят всички възможни езици. Не е възможно, обаче във всеки фризьорски салон или строеж да има полицай. Иначе ще стане като при любимия ти Живков, а това германците не го искат.

duzov2

👍

 

 

svetulka
снимка на svetulka

👍

kaily
снимка на kaily

О, аз чета още по-ужасяващи неща по форуми. Тия верно са останали при фашизма. Работи девойка там, после отива безработна, почва да получава законно помощи за безработица, веднъж на половин година ги привикват в някакви канцеларии всички „ужденци да ги питат работят ли, ако не, да си заминават. Та нея я привикват и ѝ казват, че след като не работи, друм. И други такива.

Други се оплакваха, че има примерно жената къща, иска да даде един етаж на наематели, наемателите са съгласни да я вземат, обаче законът не позволявал, щото етажът има 2 спални, а семейството е с две деца и задължително трябва да наемат с три спални...

аванти дилетанти

Да има такъв закон, но са пропуснали да се оплачат, че ако семейството няма достатъчно средства за трите спални държавата му плаща наема или доплаща. Заедно с мебелите , тенджерите и тиганите. Туй е най-ужасяващата част, а пък ти си я пропуснал. Сега може би се досещаш защо Столипиново се пресели в Дюселдорф. Въпреки ужасяващия фашизъм, в който социалната служба проверява, да ли тия дето получават помощи изпълняват законните условия за това.

svetulka
снимка на svetulka

Абсолютно точни са всичките ти коментари по темата!! Просто съм възхитена как добре си запознат със системата и с проблема с чужденците и други недобросъвестни * меко казано, с криминална наклонност работодатели.

Пък после властите в Гермаия били винновни.

 

Четете, бре!

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×