facebook
twitter

Чужбина

Демократи в Конгреса искат импийчмънт за Тръмп

303
 ЕПА БГНЕС
Нанси Пелоси излиза от заседание със съпартийци в Конгреса, на което бе обсъждана възможността за процедура по отстраняване от власт на президента Тръмп.

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси е изправена пред растящ натиск да започне проучване за импийчмънт срещу президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщават "Вашингтон пост" и "Хил". Поне 25 водещи конгресмени от Демократическата партия, сред които са много председатели и зам.-председатели на комисии, убеждават съпартийците си и Пелоси да се открие процедура заради нарастващите опити на Белия дом да блокира разследващите инициативи на Конгреса. Администрацията използва всички възможности да спре публикуването на доклада от разследването на специалния прокурор Мълър и да не предостави на конгресмените данни от данъчните си декларации, както и конгресът да разпита бивш негов съветник по разследването за руска намеса в изборите.

Шефът на Камарата на представителите обаче е против процедура по отстраняване от власт на президента и неотдавна заяви, че импийчмънтът не е единственият начин да се научи истината дали Тръмп е бил в сговор с Русия и дали е възпрепятствал правосъдието.

------

Президентът Доналд Тръмп обжалва решение на федерален съдия, който блокира искането му да бъде забранено на Комисията по надзор и правителствена реформа при Камарата на представителите да изиска неговите данъчни декларации за последните 10 г. Адвокатите на Тръмп подадоха жалба ден след като съдът подкрепи призовката на конгресната комисия, която изисква данъчните декларации на Тръмп от счетоводната му фирма. 

 

Все още няма коментари

Още

Цветанов: Импийчмънт на Румен Радев? Това е политически блъф

10.02.2020

4677 14
Тръмп прави чистка след провала на отстраняването му

08.02.2020

2056 15
ГЕРБ се отметна от заканите си за импийчмънт на Радев

07.02.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

6561 64

Влез или се регистрирай за да коментираш

×