facebook
twitter

Чужбина

Демократи в Конгреса искат импийчмънт за Тръмп

302
ЕПА БГНЕС
Нанси Пелоси излиза от заседание със съпартийци в Конгреса, на което бе обсъждана възможността за процедура по отстраняване от власт на президента Тръмп.

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси е изправена пред растящ натиск да започне проучване за импийчмънт срещу президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщават "Вашингтон пост" и "Хил". Поне 25 водещи конгресмени от Демократическата партия, сред които са много председатели и зам.-председатели на комисии, убеждават съпартийците си и Пелоси да се открие процедура заради нарастващите опити на Белия дом да блокира разследващите инициативи на Конгреса. Администрацията използва всички възможности да спре публикуването на доклада от разследването на специалния прокурор Мълър и да не предостави на конгресмените данни от данъчните си декларации, както и конгресът да разпита бивш негов съветник по разследването за руска намеса в изборите.

Шефът на Камарата на представителите обаче е против процедура по отстраняване от власт на президента и неотдавна заяви, че импийчмънтът не е единственият начин да се научи истината дали Тръмп е бил в сговор с Русия и дали е възпрепятствал правосъдието.

------

Президентът Доналд Тръмп обжалва решение на федерален съдия, който блокира искането му да бъде забранено на Комисията по надзор и правителствена реформа при Камарата на представителите да изиска неговите данъчни декларации за последните 10 г. Адвокатите на Тръмп подадоха жалба ден след като съдът подкрепи призовката на конгресната комисия, която изисква данъчните декларации на Тръмп от счетоводната му фирма. 

 

Ключови думи:

Тръмп, Пелоси, импийчмънт
Все още няма коментари

Още

Дори военният министър се отказа от Тръмп

18.06.2019

3028 23
Тръмп официално започна кампанията си за преизбиране с нов лозунг

19.06.2019

654 7
Президентът на Албания заплаши 
             да изкара армията по улиците
Президентът на Албания заплаши да изкара армията по улиците

19.06.2019

445

Влез или се регистрирай за да коментираш

×