facebook
twitter

Чужбина

6 жертви взе бурята "Сиара" в Европа

487
 ЕПА/БГНЕС

Поне 6 жертви взе бурята "Сиара", която обхвана Европа в неделя, и се движи на изток, предаде Би Би Си. В Германия природната стихия е наречена "Сабине". Тя преминава със силен вятър, обилни дъждове и наводнения на Стария континент. Силен вятър в Полша разруши покрива на магазин за ски екипировка, като уби жена и двете й дъщеря. Бащата е пострадал. Мъж загина в Швеция, две са жертвите на природната стихия в Германия и Словения. На френския средиземноморски остров Корсика вятърът достигна рекордната скорост от 220 км/ч късно снощи. 

Бурята нанесе сериозни материални поражения в държавите, през които премина - през уикенда беше в Обединеното кралство, след което се насочи към северните части на Европа. В Белгия, Германия, Люксембург и Нидерландия имаше сериозни транспортни проблеми, стотици полети и влакове бяха отменени, училищата бяха затворени. Властите в Нидерландия съобщиха, че задръстванията са стигнали над 720 км в цялата страна, все още има анулирани полети. В Германия строителен кран рухна край катедралата във Франкфурт и нанесе щети на покрива й. Рибният пазар в Хамбург е наводнен. 

Заради силния вятър беше затворен мостът "Йоресунд" между Дания и Швеция. В Чехия вятърът достигна 180 км/ч. Според полицията той е причината за тежка пътна катастрофа, отнела живота на един човек. 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Силна буря повали дървета в София

08.08.2020

586
Въпреки бурята протестите в София продължават

05.08.2020

Обновена

4502 29
Буря остави без ток села около Ловеч

19.07.2020

471

Коментари

ЗТБХЦ

6 жертви взе бурята "Сиара" в Европа

 

Името на бурята е "Киара".

 

Вятърът беше наистина страховит, но все пак пораженията са по-малки от очакваните.

Nickolas

Зависи къде си. При нас Забине едва подухваше. Няма счупено.

peniko

Аз като видя "като уби жена и двете й дъщерЯ", спирам да чета и продължавам по -нататък. Извинявам се, но си мисля, че чета ежедневник, а не си думам бъзици с внука ....

Влез или се регистрирай за да коментираш