facebook
twitter

Първа страница

Русия отказва международна проверка за радиацията край Архангелск

Москва се разгневи след тест на нова US ракета
1 984
 https://www.mainnews.in
Петима руски учени загинаха при мистериозния взрив край Архангелск на 8 август.

Властите в Русия са обявили пред организацията на Договора за цялостна забрана на ядрените опити (CTBTO), че инцидентът при тестове на военните в Северна Русия по-рано този месец не бил тяхна работа и че предаването на данните за радиацията от нейна страна е изцяло доброволно. Руската агенция Интерфакс цитира руския зам.-министъра на външните работи Сергей Рябков, според когото предаването на данни от страната му от радиационни станции било доброволно и че инцидентът от 8 август не бил въпрос, с който CTBTO трябвало да се занимава.

Две руски мониторингови радиационни станции, които се намират най-близо до мистериозната експлозия, са били изключени дни след взрива, последвани скоро от още две. Два дни след експлозията на военния полигон край Северодвинск информация са престанали да предават станциите в Дубна и Киров, които са най-близо до мястото на инцидента. На 13 август спират работа станциите в Билибино (в Чукотския автономен окръг) и в Залесево (в Алтайския край). Генералният секретар на CTBTO Ласина Зербо публикува в Туитър интерактивна карта, на която е показано как радиационният облак би могъл да се разпространи на територията на Централна Русия. В интервю пред "Уолстрийт джърнал" Зербо съобщи, че отсъствието на информация от мониторинговите центрове в Дубна и Киров е обезпокоило специалистите в CTBTO. На въпрос какви са причините за мълчанието на двете станции, руските власти са отговорили, че имало проблеми с мрежата и връзката. Това предизвика подозрения, че руските власти се опитват да ограничат разпространението на данни за аварията, отбелязва Зербо. На територията на Русия са разположени осем станции, които измерват радиацията в рамките на Договора за забрана на ядрените изпитания.

Няма завишени нива на радиация в България след ядрения взрив на ракетна площадка близо до руския град Архангелск на 8 август, съобщи пред БНР главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

В същото време Министерството на отбраната на САЩ обяви, че е извършило тест на крилата ракета със среден обсег. Това се случва само 2 седмици след прекратяването на договора с Русия за ликвидирането на този тип оръжия.  „Тестовата ракета излетя от наземното си мобилно пусково съоръжение и порази точно целта след повече от 500 километра полет”, посочиха от Пентагона, като подчертаха, че събраните данни ще се използват за развитие на технологията на този вид оръжия. В Русия обаче смятат, че тестът показва, че Вашингтон отдавна е планирал да излезе от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег.  И Китай предупреди, че извършеният от САЩ опит с крилата ракета със среден обсег на действие ще постави началото на нова „надпревара във въоръжаването“.

 

 ПОЗИЦИЯ

Владимир Путин: "Няма опасност от повишена радиация след взрива край Архангелск. Няма никаква заплаха. Взети са всички мерки за безопасност." 

24

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ разшириха списъка с антируски санкции

23.09.2020

2187 25
Невероятно, но факт! Без ГЕРБ няма да настъпи Апокалипсис

21.09.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

5306 11
Пентагонът вижда Русия и Китай като топ съперници

17.09.2020

1238 27

Коментари

Slava
снимка на Slava

https://twitter.com/i/status/1163094836569882625

Вова

В мултфилмчетата ракетата летеше супер.

После се оказа,че закона за земното притегляне не е отменен и реалните опити са някакъв  миниЧернобил. 

А липсата на инфо само задълбочава недоверието към руските власти.

kaily
снимка на kaily

Е та кво? Гешев отказва да обяви имането на половинката си и пак ще е главпрок

protor

Ватните кретени не са мъднали и на милимиетър от Чернобил. Изключваш измервателните станции и готово - няма радиация. Безподобно дебилен народ.

Status Quo

 Безподобно дебилен народ

Ха иди се погледни в огледалото и не се плаши - не си виновен то идва от недостиг на сиви клетки населеден  от гените  на косматият гъджал...

Сладур

Вярно - дебилен народ са. И унас има дебили - като тоя пред мен..

Прабулгар

На тези уралопитеци 14 пъти да им пуснеш сериала "Чернобил" пак ще си играят с мирния атом и ще си траят като пръднали на виенски бал когато стане сакатлък. А тук на форумно ниво колко изпрани и полирани мозъци им се кланят...не е истина!

ЗИП
снимка на ЗИП

Who cares за неква радиация ?

 

Женствените западнячета веднага марш в аптеките за йод !

 

:))

Сладур

Поредния тъп коментар...

Status Quo

Може и морковче посолено със захарчица поднесено на марулка да поискат . 

 

Е ги  Новегия , Финландия да мерат  и да замерват до второ пришествие.  Поредният ялов напън радухван от либерските медии уйде у киреча , но похвално за дежурните форумни поборниците дето са на амразурата и обилно слюноотделят - так держат!

Само да не се забравят мерките за безопастност : фолио ,  тенекия на главата ,  йод през час , а най -вече  ежеминутно попържане на  Русия  придружено с многократно гледане на  сериала "Чернобил" .

 

Апропо  Макрон и Дончо ще канят Русия отново в   Г7 - шо тъй бе Миме ?  

indiec

Гледането на сериала влия на психиката на гледащите. Apropos, това се отнася за всеки сериал (вкл. за оня за Луната).

н16
снимка на н16

 тест на нова US ракета.. а пред "Уолстрийт джърнал" Зербо съобщи, че отсъствието на информация от мониторинговите центрове в Дубна и Киров ги е обезпокоило (в CTBTO).


Да идат да замерват във Фокушима, или на американския обект, дето тестват новите ракети. Да ги видим, колко са нови и докъде летят. 

 

Но с тяхното безпокойство, няма как да изкарат учениците на улицата - да бутнат режима)

Жълт котарак

Тц - Тц! Чак и Каспийско море изчезнало. 

Mayo

Русия "изтропа"  поредното извито, кафяво и отровно  нещо и по стар обичай обяви, че няма нищо страшно. Тукашните люде, които са на Московски оклад веднага взеха да пишат, че това не е онова - " вижте как мирише на Живанши,Кашарел и Кристиан Диор.

 А, господин трибуквения, да научи, че френския политик е Даладие/Daladier/

C`est ca! 

 

Status Quo

Може ли линк дето има факти за " опасност" . Русия не отрича че има радиоактивност и толкоз . 

Защо  не ревахте като изнасилени девици като гръмна Фукошима ??? 

 

 

 

ЗИП
снимка на ЗИП

Вместо да ми даваш съвети веднага бегай до аптеката за йод....

 

:))

mi6osp.

Въпросните станции край руските полигони са монтирани при Горбачов и Елцин .

Станциите са на несъществуваща организация,с която Русия няма договор.

Всъщност станциите са на една от многото американски разузнавателни агенции.

 

Свръхчувствителната им апаратура позволява идентифицирането на изотопа , който е в началото на реакцията.

В случая това е горивото на Буревестник-основно ноу хау  на ракетата

Путин последователно елиминира предателствата на своите предшественици. 

Нашенец

Чета Радио Свобода/ Свободна Европа на руски/. Там за такива страхотии нищо не казват. Попитаният от тях специалист от Хамбург казва че сега  големи аварии аварии няма как да се скрият. Норвегия и Финландия са на много близко разстояние. Единственото, което биха могли да дадат неработещите станции в Русия е видът на радионуклеидите/ изотопите. И толкова. И той казва, че употребата на йод не е препоръчителна. Ама тука някои са се взели насериозно.

Mayo

Цезий 134 има полуразпад около  година и половина, така че злото/ако го е имало/вече е сторено. Срещу него специално, йодът не помага. Моята зала е три етажа над лъчетерапията, така че нямам проблем с дозиметрията. Природният фон над София е в рамките на нормата.

 А на джентълмена, който пише ФукОшима, препоръчвам да наблегне на четенето и по възможност да спре да мърда с уста, докато го прави.

по света и у нас

Значи, материалните следи от взрива в Северодвинск не индикират атомна авария от мащаба на Чернобил. Няма нито евакуация на селища, нито съобщения за заболели от лъчева болест (а такова нещо в съвременния свят не може да се скрие). Дванайсет дни след аварията евентуален радиоактивен облак трябва да се е разпространил на 7-8 хиляди километра и да е излязал далеч от територията на Русия, т.е. все някъде той вече би трябвало да бъде засечен. Така че има авария, но не като следствие на неконтрилируем ядрен взрив, а като изветно разпрашване на изотопи в атмосферата без особено сериозни последици. Тежестта на аварията , явно, не е висока и слава богу, че е така

jekovcar
снимка на jekovcar

Не е добре това потулване за никого, дори и за разработчиците.

н16
снимка на н16

Що се отнася до Фокушима-та, то там проблема май още не е разрешен, а японците разливат радиоактивната вода във океана. А пък проектирано е било цялото това технологично чудо - от американците. При което човекът, който отговарял за тоя проект, не бил подписал протокола за сигурност. Защо - вече няма значение. Това още през 70-те години. Няма да споменавам името на американската фирма - да не им правя реклама.)

 

Разбира се, същите тия японци са могли да променят нещо, да подобрят първоначалния американски проект. Но не са го били направили.

Mayo

Защо намесвате Фокушима, пострадала от непреодолимо природно бедствие и че, изливала радиоактивна вода в океана?

Защо не пишете, че руснаците от много години изхвърлят  отпадъците от ядрените си подводници в Северно море? Фокушима е създадена за да дава ток да подпомага живота, а тук става въпрос за изпитание на оръжие, което отнема живот. Петима от създателите вече са на  чек пойнт Петър/Свети Петър/ и отговарят за деянията си. Дано да са ги кремирали, за да свикват с жегата, която ги чака.

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Така става, когато в страна където населението пие шампоан си играят с ядрени технологии. Това е все едно в Столипиново да правят колайдер.

Иначе, те и едно време след Чернобил също отричаха, после се оказа обаче друго, че реактора липсва.

Имаше едно видео, дето показваха кадри след радиацията и там репортера каза, "Ами всичко си е наред, постройко сгради са си на място. Няма разрушения. После кадър с липсващия реакто. Единственото което лиспва е реактора, но всичко друго е наред" 

На живущите в близост - честито. Руската радиация е полезна.

Ето и видеото на руски.

https://www.youtube.com/watch?v=GVvtK6XgK1E#t11m09s

Влез или се регистрирай за да коментираш