facebook
twitter

Първа страница

Депутатите ще учат чужди езици за 115 000 лева

1 097
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Народното събрание е заделило солидната сума от 115 000 лв. за чуждоезиково обучение на депутатите и на своите служители. Това става ясно от обществена поръчка, обявена на парламентарния сайт. Прогнозната стойност на поръчката е без ДДС.

Става въпрос за уроци по общ английски, немски и френски език „с комуникативна насоченост“, както и специализиран английски за юристи, и специализирани английски, немски и френски за работа с институциите на Европейския съюз. Фирмата, която спечели поръчката, ще провежда обученията в продължение на 3 години - от 2019 г. до 2022 г.

От участниците в конкурса се очаква да разполагат с най-малко 5-има учители с магистърска степен по английска, немска и френска филология и квалификация да преподават съответните езици с поне 3 години стаж зад гърба си. Изисква се да имат и минимум по един преподавател, който да може да провежда посочените специализирани езикови обучения. За тази цел кандидатите за обществената поръчка трябва да внесат документи, доказващи образованието, квалификацията и стажа на своите учители.

Офертите ще се оценяват по критерия „най-ниска цена“, като най-голяма тежест ще има цената за един учебен час обучение на общ английски/немски/френски език.

Парламентът настоява и за гаранция, обезпечаваща изпълнението на договора, в размер на 4% от максималната допустима стойност на поръчката.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Здравният министър се оплете за маските на депутатите

25.09.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

2651 8
Поредна петиция внесоха журналисти срещу бариерите в НС

25.09.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

790 3
Здравният министър разреши на депутатите да заседават без маски

24.09.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

10948 39

Коментари

Stern

Ако резултатите са като испанския на Пацо, то пак ще се изсипят пари на наши фирми.

Влез или се регистрирай за да коментираш