Quantcast
Родители призоваха за връщане на големите ученици в клас | СЕГА
facebook
twitter

Просвета

Родители призоваха за връщане на големите ученици в клас

Парадоксално е децата ни да са добре дошли в мол, но не и в училище, коментираха участници в проявата
1 664
Несправедливо е децата да понасят основната тежест на мерките, заявиха насъбралите се родители.

Родители излязоха на протест днес пред президентството с настояване учениците от 5 до 12 клас да бъдат върнати в училище. Демонстрацията се организира от Гражданското обединение „Да запазим училището като средище за децата“, съобщава БНРЗа протеста си те са провокирани конкретно от решението на МОН училищата, които сами осигурят тестове, да могат да върнат учениците и по-рано. 

Протестиращите блокираха движението пред МОН за няколко минути около 12:40 ч, след което се насочиха към Министерството на здравеопазването. Там те оставиха "посланията" на децата си - рисунки и плакати "Върнете децата на училище незабавно" и "Децата нямат вина". Подобни послания родителите оставиха и пред МОН.

Протестът продължава пред здравното министерство. Движението на автомобили не е блокирано.

Родители коментираха, че мерките в образователната сфера са се забавили. Според тях е парадоксално, че децата им могат да отидат на мол, но не и на училище.

Дарина Донева, майка на ученици в 5 и 7 клас, заяви:

"Твърде дълго децата понасят основната тежест на мерките в нашата държава! Твърде дълго слушаме празни обещания как училищата ще са последните, които ще затворят и ще се осигури безопасна среда за учениците. Децата от пети клас нагоре са тотално забравени от министерството! За тях това е трета учебна година онлайн и това повече не може да продължава така".

 

Магдалена Абаджиева, майка на ученичка в 8 клас коментира пред „Хоризонт“ негативните последици от онлайн-обучението върху учениците:

„Тук говорим за много сериозни психически поражения върху децата, защото това е трета поредна учебна година. Колко още малко? Това още малко стана едно постоянно състояние. Най-лошото е, че не му се вижда краят. Всичко се стоварва върху нас родителите, защото децата започват да ни упрекват: „Ти нали обеща. Нали щеше още  малко само да продължи!?“.

Ключови думи:

родители, протест, ученици

Още

Граждани скандират "Убийци" пред руската църква в София

06.12.2022

Обновена

3762
ПП и ДБ са на косъм да провалят най-важното - демонтажа на ГЕРБ

05.12.2022

ДИЯН БОЖИДАРОВ

15090
Над 10 000 деца са върнати в училище