Quantcast
МОН има план за онлайн обучение и след 15 септември | СЕГА
facebook
twitter

Просвета

МОН има план за онлайн обучение и след 15 септември

При малък брой заразени може отделни класове да преминават в електронна среда
7 657
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Новата учебна година ще стартира присъствено, но всяко училище ще има готовност за преминаване към обучение в електронна среда при евентуален висок брой на заразени с коронавирус ученици или учители. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по Нова телевизия.

Ако има едно-две болни деца от един клас, само класът ще минава в дистанционно обучение. Ако обаче са повече и/или от различни класове, цялото училище ще минава онлайн, обясни още министърът.

"Всяко училище ще има план, а ние ще имаме препоръки към училищата, така че да се спазват определени мерки и да се превключва към електронно обучение при нужда. Това ще отнема 3-4-5 дни - обясни министър Вълчев. - Училищата са относително безопасна среда. Отворихме детските градини преди около два месеца и половина."

Вълчев коментира и протестите срещу правителството.

"Всеки един министър във всеки момент трябва да е готов да подаде оставка. Що се отнася до правителството, решението е на премиера. Всички министри може да бъдем сменени, но той не може, без да се промени правителството. Много е лесно да се подаде оставка, но по-трудно е да се справим със ситуацията. Есента ще бъде трудна. Не знам как едно служебно правителство би се справило без парламент. Нито една от социално-икономическите мерки не може да бъде гласувана, нито бюджетът, нито промени в данъчните закони", коментира просветният министър.

Ако има правителство, може да бъде гласувано увеличението на учителските заплати, но без такова – няма как, добави още той.

"Нашето намерение засега е да довършим този ангажимент, както сме заявили – на четири крачки. Вършим си работата. Запазваме си градивната нагласа. Има много неща, които трябва да свършим преди началото на учебната година и за самото ѝ начало", каза Вълчев.

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Уроци по патриотизъм влизат в училищата

18.02.2021

СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

2455 13
През април става ясно кои теми отпадат от матурите за VII и XII клас

07.02.2021

444 1
МОН ще пита учителите защо не искат да се ваксинират

06.02.2021

СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

8438 33

Коментари

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

Ако има едно-две болни деца от един клас, само класът ще минава в дистанционно обучение. Ако обаче са повече и/или от различни класове, цялото училище ще минава онлайн, обясни още министърът.

1-2 заразени  деца от различни класове и училище с 1000 деца отива в дистанционно обучение? При такъв норматив явно се канят цялата учебна година да я карат в дистанционно обучение. Явно на МОН дистанционното им хареса, макар да не е ясно точно на кого и защо. Въпреки че са наясно, че около 30-40% от децата няма да успеят да се включат и ще загубят втора учебна година.

stal

МОН: I have a cunning plan!

 

https://i.ytimg.com/vi/oR3I9mEioxA/maxresdefault.jpg

 

 

geni1

Учениците трябва да са на училище!

 

Само присъствието ще възпита и социализира децата!

 

МОН, дори и не си помисляйте да провалите учебната година на децата!

indiec

Много е сладко за МОН (очевидно) дистанционнотото обучение, но това си е затриване на образователната система.

Освен качеството на образованието в опасност е и психиката на подрастващите. Представете си какви хора ще израснат децата, затворени в стая и пред компютри и таблети.

indiec

А, и що за приказки

 

Ако има правителство, може да бъде гласувано увеличението на учителските заплати, но без такова – няма как, добави още той.

 

Иска да ни каже, че не може да има друго правителство?

 

 

Zmeja

"Осъществяването под прикритието на „пандемията“ на редица важни за глобалистите-цифровици проекти, които се сблъскват със съпротива. Преди всичко това е дистанционното образование, което убива образованието като такова („Мечтата на Греф“)." (проф. А.Фурсов)

geni1

Ако има правителство, може да бъде гласувано увеличението на учителските заплати, но без такова – няма как, добави още той.

И правителство ще има и ученици ще има и България ще я има, само вас няма са ви има!

 

Достигайки дъното, някои продължиха да копаят.

 

НЕБЪЛГАРИ!

 

ОСТАВКА !

Азбукарче

   Дистанционното обучение "спаси" учебната година. но остави много минуси при учениците, техните родители и техните учители. На децата  им липсваше жив контакт със съучениците и учителите, игрите, заниманията по интереси, разходките, спортуването, природата и чистия въздух. При родителите - единият задължително си остана в къщи. Децата до 12 години не могат по закон да са сами у дома. Та "домашният" родител хем позагуби отпуска и работа, хем се натовари с помагането при обучението на детето.  А заетостта при някои учители достигна 12 часа дневно, пред компютъра с трийсетина деца.  Пък и лично видях доста пропуски при децата, дали от липсата на жив контакт с учителя, дали от тревогите, обзели тях и родителите, и насаждани от НОЩ.

hick

При родителите - единият задължително си остана в къщи. Децата до 12 години не могат по закон да са сами у дома.

От извора: родителите, за които говориш, не изглеждат особено развълнувани какво е по закон, който е и глупав, и беззъб, та познай колко хваща дикиш :-)

Влез или се регистрирай за да коментираш