facebook
twitter

Икономика

"Топлофикация София" пуска парното в жегата

889
Илияна Кирилова

Въпреки пролетните температури през ноември "Топлофикация София" обяви, че поетапно пуска парното. Първо ще бъдат включени детските градини, учебните и здравните заведения, след това жилищните сгради и накрая административните сгради и фирмите, съобщиха от общинското дружество във вторник. Клиентите, които все още не искат топлина, могат да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.

Решението на компанията идва въпреки че дългосрочната прогноза за времето поне за следващите десетина дни не предвещава студове. От компанията обясниха за в. "Сега", че нощите са студени, а дневните градуси не са достатъчни, за да стоплят изстиналите сгради. От друга страна в края на седмицата имало прогноза за леко понижение на температурите и за дъжд.

От "Топлофикация" напомниха на клиентите си да отворят максимално вентилите на радиаторите, за да не се налага допълнително обезвъздушаване след пускане на топлото. Хората трябва и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма - топлинен счетоводител.

Столичната "Топлофикация" има огромни задължения към "Булгаргаз".  В края на лятото държавният монополист заведе дело срещу дружеството заради трупащите се борчове. Само за година дълговете на столичното парно набъбнаха до около 120 млн. лева, след като през 2018 г. предишните им задължения бяха изкупени от БЕХ.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Поредният шеф на парното в София обеща нови мощности

27.11.2019

РУМЯНА ГОЧЕВА

262 3
Гръцката делегация е напуснала със скандал откриването на TANAP

01.12.2019

3368 23
България ще купува 1 млрд. куб. м азербайджански газ годишно

30.11.2019

1822 32

Коментари

Hey Joe

Столичната "Топлофикация" на ромскатата царица има огромни задължения към "Булгаргаз" - 800 000 000 лева.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×