Медия без
политическа реклама

КЕВР даде 3 дни на "Топлофикация София" да обясни априлските сметки

25 Май 2023
Илияна Кирилова

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е започнала проверка на "Топлофикация София" след множеството медийни публикации и забележките на омбудсмана за необяснимо високите сметки за парно през април.

Председателят на комисията Иван Иванов е изискал от дружеството да предостави в тридневен срок изчерпателна информация за топлофикационните услуги, предоставени през април.

Омбудсманът Диана Ковачева поиска извънредна проверка на "Топлофикация София" заради високите априлски сметки за парно, които неприятно изненадаха столичани.

От регулатора подчертават, че формирането на месечните сметки за топлинна енергия се извършва по Методика за дялово разпределение на топлинната енергия, която е част от Наредбата за топлоснабдяването, и енергийното министерство е органът, който трябва да контролира спазва ли се методиката. 

Все пак КЕВР иска „Топлофикация София“ да представи подробни данни за изпълнението на утвърдените показатели за качество на топлинната енергия.  

След получаване на исканата информация комисията ще изготви анализ и ще оповести публично резултатите от проверката. Регулаторът обаче не посочва в какъв срок ще се случи това. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата