facebook
twitter

Икономика

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

736

Алкохолните турове са забранени това лято в морските курорти заради коронавируса, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред ресорната парламентарна комисия. Пред журналисти тя уточни, че "Слънчев бряг" АД  ще изготви специални указания за забрана на среднощните обиколки по барове, изключително популярни сред британските туристи. 

По повод предстоящото отваряне и на закритите помещения на заведенията от 1 юни се очаква появата на съвместни указания на туристическото и здравното министерства за работа в условия на коронавируса. Те ще бъдат аналогични на изискванията за дистанция между масите в откритите площи и терасите.

Министър Ангелкова предлага от 15 юни, ако епидемичната обстановка позволява, да бъдат отворени и дискотеките, и нощните и пиано баровете. За тях също ще има указания за работа. От 15 юни се очакват и първите чартърни полети с организирани туристи от чужбина. Водят се разговори с Великобритания, Русия и Израел, но все още няма яснота кога ще отворят границите си за туристически пътувания.

Румъния също не е посочила откога ще свали карантината. Редица курорти разчитат на румънски туристи и очакванията са извънредното положение в северната ни съседка да бъде вдигнато до края на тази седмица, заяви Ангелкова. 

По повод недоволството на водните спасители да бъдат оставени по един на пост това лято по плажовете, Ангелкова подчерта, че няма да бъде допуснато туристите за бъдат поставени в риск. Много концесионери обявиха, че ще намалят броя на спасителите и на постовете, заради свият разходите си, след като чадърите и шезлонгите ще бъдат с намалени с минимум на 50% цени. "Ако се наложи да има по един спасител, ще е през юни, когато се очаква ниска заетост, или през септември. Ще се направи организация, според която ще има задължително допълнителен спасител, който  да реагира и при необходимост да замени колегата си", заяви министърът. Предстои ведомството заедно с БЧК да публикувани конкретни указания за водно-спасителната дейност това лято.

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Евронюз: Заради бетона българите няма да се върнат на своето море

01.07.2020

4056 8
В. Симеонов: Отварянето на баровете и дискотеките беше грешка

30.06.2020

1405 18
Беласица - непознатата планина на три граници

Коментари

paragraph39

/:/ Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

............................................................................................................................

Алкохолните тРупове по морето ще бъдат забранени- ще бъдат заменени с коронавирусни такива/реални или виртуални/! ТЧК

pasamaz

Не може така ! Този път първо ДДС на 3% после забраните .... Най-голямо впечатление ще ми направи потенциално указание за дистанция 2м в пиано бар. 

дъртреалист

А балконинга - как, ще се промовира ли?

Щото каква емоция им остава, на гостите, като изсъхнат...

Testament
снимка на Testament
тук при мен Няма боклуци,карантини ,дебили от булгаристан Няма и пияни западняци
Здравка
снимка на Здравка

Забравете за англичаните.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×