Медия без
политическа реклама

Звезди от сериала „Братя“ стават „Перфектни непознати“ в театър "София"

Режисьорът Стайко Мурджев превръща култовия филм на Паоло Дженовезе в спектакъл

30 Март 2023
Театър София
Алекс Иванов, Мартин Димитров, Елеонора Иванова и Неда Сасова (от ляво на дясно) навлизат в текста.

Филмът на именития италиански режисьор Паоло Дженовезе „Перфектни непознати“ (2016) ще има своя сценична версия у нас под логото на театър „София“. Режисьорът Стайко Мурджев започна репетиции с някои от най-популярните млади лица на общинската трупа – Елеонора Иванова, Мартин Димитров, Неда Спасова, Алекс Иванов (гост)БРатя Б, както и с опитните Лилия Маравиля, Михаил Милчев, Мила Банчева и гост-звездата от МГТ „Зад канала“ Пенко Господинов, а премиерата ще бъде на 25 май в „Сълза и смях“, тъй като сградата на домакините е в продължителен ремонт. Любопитен факт е, че всички актьори в проекта, с изключение на Лилия Маравиля и Пенко Господинов, са участници и партньори от телевизионния сериал „Братя“: Алекс Иванов – като Сандо Акарди, Мартин Димитров – като Радо Андреев, Неда Спасова – като инспектор Елена Давидова, Елеонора Иванова – като Поли Черкезова, Михаил Милчев – като полицейския началник Жеков, Мила Банчева – като социална работничка.   

По сценографията на спектакъла ще работи Никола Налбантов, музиката ще е на композитора Петър Дундаков. Преводът на текста е на Нева Мичева.

На 15 юли 2019 г. „Перфектни непознати“ на Дженовезе влиза в Книгата за рекорди на Гинес като филма с най-много римейкове в историята на киното – до онзи момент 18. На 8 януари тази година е обявен 20-ият римейк на лентата – този път от Исландия. Според проучване сред читателите на в. Corriere della Sera „Перфектни непознати“ е най-харесваният италиански филм от второто десетилетие на 21-ви век.

Според сюжета Ева и Роко – семейство в криза, решават да организират у дома си вечеря със стари приятели: две двойки и разведен мъж, който е обещал да представи на компанията новата си приятелка. Началото на вечерта съвпада с лунно затъмнение, а в хода на разговора домакинята предлага социален експеримент: всички да оставят мобилните си телефони на масата и да съобщават на останалите съдържанието на всяко получено съобщение или телефонно обаждане. Лека-полека Луната се скрива, а експериментът, започнал като простичка игра, скоро излиза извън контрол и разкрива най-интимните тайни на присъстващите…

„Перфектни непознати“ е носител на множество италиански и международни награди: „Давид на Донатело“ за най-добър филм и най-добър сценарий; „Сребърна лента“ за най-добра комедия, за най-добър актьорски екип и оригинална песен; „Златен глобус“ за най-добра комедия на режисьора Паоло Дженовезе и др. Много е вероятно и българската театрална версия да инкасира куп отличия като „Икар“ и „Аскеер“, като се имат предвид качествата на оригинала, на режисьора Стайко Мурджев, който е един от най-ценените млади театрални творци в последните години, и талантливият актьорски екип.

Още по темата