Медия без
политическа реклама

Защо Русия обича Тил Линдеман

Фронтменът на "Рамщайн" записа на руски песен от филма „Изтребители“

26 Апр. 2021
 YouTube
Тил Линдеман в клипа на песента „Любимый город“, с кадри от филма „Девятаев“.

Тил Линдеман, вокалистът на "Рамщайн", който прекарва все повече време в Русия, изпя и записа на руски популярната песен "Любимый город“, съобщава Lenta.ru. Песента e от филма "Изтребители" от 1939 г., където я изпълнява Макс Бернес. Новата версия също ще попадне във филм. В интервю за "Комсомолская правда" режисьорът Тимур Бекмамбетов  разказва, че Линдеман сам му предложажил да запише песента за новата му продукция "Девятаев". Той разказва за бягството на група червеноармейци от нацистки концлагер с откраднат германски бомбардировач. 

From the original motion picture "Devyatayev“!Out Now: https://tilllindemann.lnk.to/LubimiyGorodLyrics by Yevgeniy Dolmatovsky Music by Nikita Bogoslovskyhtt...

През 2020-а немският музикант продължи да задълбочава връзките с Русия и да демонстрира любовта си към руската култура като цяло и към руските жени в частност. Явно се справя добре, защото „Рамщайн“ са все така една от най-любимите групи в страната.

А началото беше трудно — първият концерт на „Рамщайн“ в Русия през 2002 г. едва не беше отменен заради безредици в Москва, организирани от крайнодесни националисти. След шоуто градските власти искаха наказания заради провокационното шоу. Депутатът Виталий Милонов (борец срещу Еволюционната теория на Дарвин и пропагандата на хомосексуализъм) ги нарече аморални. Но после настъпи затопляне на отношенията. 

Според известния музикален критик Артемий Троицки германските музиканти започват редовно да посещават Москва инкогнито, тъй като са си създали връзки там: „Казано направо, те имат всякакви романи, връзки и богата неофициална комуникация с нежния пол на нашата красива страна. Линдеман разви някои специални умения в областта на руския език и широки познания за сферата на сексуалните услуги в Руската федерация“. 

През 2020-а фронтменът създаде нов проект и го нарече с нецензурна трибуквена руска дума. Първо, той засне клипа Till The End, който си беше хард порно с руски порно актриси и съответно беше публикуван само в руски XXX сайтове. Видеото към парчето Platz Eins беше от същия вид  - Линдеман играе пациент на психиатрична болница, който си спомня, или мечтае, за ужасяващи кървави оргии в неидентифициран хотел. 

Някои фенове на „Рамщайн“ изпаднаха във възторг. Други, както и немски медии, недоумяваха или се възмущаваха. Близки приятели на артиста обясняваха, ча като свободен творец той не се примирява с никакви ограничения и забрани, колкото и екстремално да изглежда понякога изкуството му. 

Обаче не всички се радват, някои дори се разсърдиха на актрисите от клиповете - дотолкова, че публикуваха в голям анонимен интернет форум адресите и личните им данни, придружени със смъртни заплахи. Залина Маршенкулова - активистка и правозащитничка, която помоли участниците във форума да не разпространяват личните данни, беше принудена да потърси полицейска защита, след като бе заплашена, че ще бъде пребита, изнасилена и залята с киселина.

Сега, когато вече знаем повече за връзките на Тил Линдеман с Русия, не изглежда никак изненадващо, че германската звезда записва песен на руски. Сигурно и още ще запише.

Още по темата