Медия без
политическа реклама

За второ лято британска инди рок вълна ще залее Бургас

Franz Ferdinand, Nothing But Thievеs и българите от Hayes&Y ще са звездите на Burgas Summer Live на 11 август

Първото гостуване на шотландците от Franz Ferdinand в България ще бъде една от летните кулминации на музикалния живот у нас.
FEST TEAM
Първото гостуване на шотландците от Franz Ferdinand в България ще бъде една от летните кулминации на музикалния живот у нас.

За второ поредно лято пристанището в Бургас ще стане арена на музикално събитие с актуални имена от световната сцена. След епичния концерт на Arctic Monkeys (с подгряване на изгряващите ирландци от Inhaler), сега наред е друго мащабно събитие - Burgas Summer Live.

В него основните действащи лица ще са шотландците Franz Ferdinand и англичаните Nothing But Thieves. И за двете групи това ще бъде първо гостуване у нас. Franz Ferdinand са сред звездите на британската инди рок сцена вече близо 20 години, без да намаляват темпото. Свирили са на всички големи световни фестивали, а тяхната запазена марка е еуфоричното настроение, което създават у феновете с танцувалните си парчета. Фронтменът им Алекс Капранос пък е сред най-емблематичните имена на съвременната музикална сцена. Сега и на българска земя ще звучат големите им хитове Take Me Out, The Dark of the Matinée, Do You Want To, Walk Away" Ulysses, Always Ascending и др.

Nothing But Thieves пък нашумя в последните 10-ина години - първо с тоталния си хит Amsterdam, а също с Trip Switch, Excuse Me, Sorry, Is Everybody Going Crazy? и др. Сега бандата от Есекс, водена от вокалиста си Конър Мейсън подготвя нов албум, който ще излезе на 7 юли и ще бъде представен в Бургас. Първият сингъл от него е бързо завладяващата Welcome to the DCC, в която има фънк и електронно влияние.

Подгряващият сет за тази фантастична вечер на 11 август пък е поверен на най-успялата в чужбина българска инди рок група в последните години -  Hayes & Y. Музикантите от над 6 години живеят и творят основно в Манчестър, а през миналото лято имаха честта да свирят преди Arctic Monkeys, но на друг фестивал - румънският Summer Well, който е един от най-големите в Източна Европа. Петорката издаде в края на миналата година много успешен дебютен дългосвирещ албум - Press. Go. Move. Slow.

Когато в края на 2015 г. музикантите от Hayes & Y решават да заминат за Англия, за да опитат да пробият там, скептиците са доста. Защото няколко други български групи бяха опитали по този път, без някакъв впечатляващ резултат.

Организаторите от Fest Team пускат в продажба билетите от днес до неделя само за членове на Fest Club на цени от 88 до 200 лв. А от понеделник (27 март) започва масовата продажба за всички в мрежата на Ticketstation, като цените ще са от 99 до 240 лв.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Бургас, концерт, фестивал

Още по темата