Медия без
политическа реклама

Весела Бабинова и Владимир Зомбори стават двойка и на сцената

Артистичното семейство влиза в главните роли в комедията „Заклеваш ли се в децата?“ на Саломе Льолуш

09 Яну. 2024
mamuri photography
Весела и Влади - влюбена двойка и на сцената, и в живота.

Актьорите Весела Бабинова и Владимир Зомбори са двойка не само в живота, но и в комедията „Заклеваш ли се в децата?“ от Саломе Льолуш, която ще има премиерни представления на 6 и 7 февруари в кино „Люмиер“, съобщи БТА, позовавайки се на организаторите на събитието. В актьорския състав са още Лидия Василева и Даниел Кукушев. Режисьор е Крис Шарков, а сценограф – Ванина Цандева.

Героите на Весела и Влади са психоложка и юрист. Те са двойка колкото влюбена, толкова и суеверна. Една вечер се заклеват, че ще си бъдат верни десет години в името на децата си. Времето минава и краят на този „срок на вярност“ наближава. А с него идват моментът за истината и отговорът на въпроса – колко тежи да кажеш „Заклевам се“…

Докато се подготвят да преминат този крайъгълен камък и демонстрират чиста съвест, морал и благоприличие, съмнението и на двамата започва да прозира все повече. Пречупвайки морала по своя си начин, двойката навлиза в една спирала от лъжи, от която излизането е почти невъзможно. 

Изключено ли е все пак двама души да запазят любовта си в свят от постоянни изкушения? Нужно ли е любовта да бъде заложена, за да си припомняме, че съществува? Тези и други въпроси поставя новата пиеса на Саломе Льолуш, дъщеря на легендарния френски кинорежисьор Клод Льолуш („Един мъж и една жена“, „И сега…дами и господа“, „Смелостта да обичаш“ и др.).

„Каква е отговорността на изречената дума? Какъв е смисълът на клетвата в наши дни? Все по-често подценявана от нас, свикнали на всепозволеността всеки да може да казва, обещава и да се врича във всичко. Изречената дума обаче притежава неподозирана сила“, отбелязва режисьорът Крис Шарков.

Саломе Льолуш отвежда в ситуации, които са толкова неразрешими, колкото и истински, защото са част от реалността на романтичните отношения днес. Неслучаен е и изборът на актьорите за главните роли – Весела Бабинова и Владимир Зомбори, които са не само отлични актьори, но и житейски партньори извън сцената. 

От екипа на спектакъла припомнят, че след „Това не го казвай!“ (2023) с Теодора Духовникова и Захари Бахаров – спектакъл на Явор Гърдев, който се играе с огромен успех не само на сцената на „Люмиер“, но из цялата страна, това е втората пиеса на френската авторка Саломе Льолуш, която се поставя у нас. Отличният превод и на този текст е дело на Снежина Русинова-Здравкова.

Още по темата