Медия без
политическа реклама

Васко Кръпката ще изнесе концерт в Киев утре

Той е заминал за Украйна по покана на международна хуманитарна мисия

28 Февр. 2023
Васко Кръпката
Снимка: БГНЕС
Васко Кръпката

Васко Кръпката замина за Украйна, където ще изнесе концерт утре, 1 март. Самият той съобщи това в своя Фейсбук профил. Певецът уточни, че ще пътува "по покана на една международна хуманитарна мисия, с българско участие".

"С китара в ръка ще се опитам да повдигна духа на хората, които работят там за мир и победа на доброто срещу злото. Ще посвиря в Киев, където с българската част на тази мисия ще посрещнем 1-ви март, като предвестник на пролетта и надеждата за скорошна победа над болшевишкия напоен с кръв мракобес!", написа блусменът.

 

Васко не разкрива повече подробности, но той съобщи за намерението си да свири в Украйна и на демонстрацията на 24 февруари, когато заедно с още хиляди софиянци излезе на жълтите павета в знак на протест срещу продължаващата вече година руска инвазия.

Авторът на шлагерите "Комунизмът си отива", "Кучето на крайния квартал" и "Нека бъде светлина" е един от най-активните привърженици на украинската кауза сред колегите си. Месец след началото на войната - на 27 март 2022 г., с помощта на Захари Карабашлиев той организира концерт на площад "Княз Александър I" под наслов "С вас сме". Освен "Подуене блус бенд" и самия Васко, на сцената тогава излязоха Иван Лечев, Валди Тотев, Джендема, "Монолит", Стефан Вълдобрев, както и украински музиканти. Инициативата подкрепиха и писателите Георги Господинов, Теодора Димова, Иван Ланджев.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Васко Кръпката, Киев

Още по темата