Медия без
политическа реклама

Украински концертен ноември с "Калуш оркестра" и Верка Сердючка

Звездите от "Евровизия" пристигат за изяви в София и Варна

02 Ноем. 2022
"Калуш Оркестра" на "Евровизия"
ЕПА/БГНЕС
"Калуш Оркестра" на "Евровизия"

Украински звезди от "Евровизия" ще пристигнат за концерти у нас в края на ноември. "Калуш Оркестра", които спечелиха тазгодишния конкурс с песента си "Стефания", ще пеят в столичния клуб Joy Station на 25 ноември. На следващия ден украинците ще отпътуват за Варна, където ще пеят отново на клубна сцена - в Koppa. Цените на билетите и за двата концерта започват от 50 лв.

"Калуш Оркестра" триумфираха във финала на "Евровизия 2022" в Торино със своя микс между модерен рап и традиционни фолклорни мотиви, представен с увличаща хореография. Песента им "Стефания" е посветена на майката на вокалиста и фронтмен на групата Олег Псюк. В нея се казва "Ще намеря винаги пътя към дома, дори и всички пътища да са разрушени" – думи, които имат още по-силен отзвук заради ужасяващите разрушения, причинени от руската инвазия в Украйна.

Четири дни преди изявата на "Калуш Оркестра" - на 21 ноември, отново в Joy Station ще пее друг украински изпълнител - ветеранът Верка Сердючка. Роден под името Андрий Данилко в Полтава, Украйнска ССР през 1973 г., от края на 90-те той се подвизава под артистичен псевдоним и фрапантно облекло и сценично поведение. Пее песни на суржик - смесен украинско-руски език. Печели второ място на "Евровизия 2007" с песента Dancing Lasha Tumbai.  

У нас Верка Сердючка ще изпълни, наред с другите си парчета, нова версия на своя хит, който от 24 февруари 2022 г. насам - деня, в който Русия нападна Украйна, звучи само като Dancing Russia Goodbye. Тази песен с актуализиран текст беше изпята на концерт в киевското метро за военни, доброволци и медици на 10 юни тази година.

Верка Сердючка трябваше да изнесе концерта си у нас на 25 септември на откритата сцена на Sofia Summer Fest, но той бе отменен и сега ще се състои на закрито. Шоуто е част от източноевропейското турне на украинския музикант и актьор Help Ukraine, което преминава също през Прибалтика и Полша. Част от приходите от билети, които отново са по 50 лв., ще отидат за пострадалите от войната в Украйна.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата