Quantcast

Медия без
политическа реклама

Синът на легендарния Андрю Лойд Уебър почина на 43

Подобно на баща си, и Никълъс беше успешен композитор и музикален продуцент

26 Март 2023
Shutterstock
Сър Андрю Лойд Уебър с най-големия си син - композитора Никълъс Лойд Уебър.

Почина Най-големият син на легендарния автор на мюзикъли Андрю Лойд Уебър – Никълъс Лойд Уебър, който също е успешен композитор и продуцент, номиниран за „Грами“, почина в Англия в събота след продължителна борба с рак на стомаха и пневмония, съобщи Guardian. Той бе само на 43 години.

„Цялото семейство е събрано заедно и всички ние сме напълно опечалени. Благодарим ви за всички мисли в този труден момент“, казва се в изявлението на 75-годишния Уебър-старши, изпратено по имейл от негов представител.

Никълъс е издъхнал в болница в град Бейзингстоук в южната част на Централна Англия, съобщи баща му. Известният композитор Уебър пропусна премиерата на Бродуей в четвъртък на своя мюзикъл „Лошата Пепеляшка“, за да бъде до сина си заедно с другите близки. Спектакълът излезе в нюйоркския театър „Империал“ и е преработена версия на „Пепеляшка“ на Уебър от лондонския Уест Енд

Ник Лойд Уебър бе най-известен с работата си по сериала „Любов, лъжи и записи“ на Би Би Си, който е базиран на книгата „Малкият принц“. Той също така има участие и в „Пепеляшка“ на баща си от 2021 г., който бе номиниран за награда „Грами“ миналата година.

Никълъс е син на Уебър от първата му съпруга Сара Хъгил, която е и майка на по-голямата му сестра Имоджин. Андрю Лойд Уебър има още четири деца.