Quantcast

Медия без
политическа реклама

Почина Анита от Pointer Sisters

Предшественичката на Destiny`s Child и Бионсе изгуби битката с рака на 74

01 Яну. 2023
JDMC
Анита Пойнтър от Pointer Sisters

Певицата Анита Пойнтър от култовата през 70-те и 80-те години на миналия век дамска група Pointer Sisters почина на 74-годишна възраст, съобщиха световните агенции. Тя изгуби битката с рака в събота в дома си в Бевърли хилс, заобиколена от семейството, обяви нейният представител Роджър Нийл. 

Анита е втората от четирите сестри, които започват да се изявяват на музикалната сцена първо като дует Джун и Бони през 1969 г. Скоро след това стават трио, тъй като Анита се присъединява към тях, напускайки работата си на секретарка, казва се в официална биография. По-късно Pointer Sisters стават квартет с Рут, която сега е единствената все още жива от сестрите. Бони напуска групата в края на 70-те и те стават отново трио. Сестрите Пойнтър имат също и двама братя – Фриц и Арън.

Дъщерята на Анита – Джейда, почина през 2003 г. и тогава певицата пое грижите за отглеждането на внучката си Рокси Маккейн Пойнтер. "Дълбоко сме натъжени от загубата на Анита, но се утешаваме, като знаем, че сега е с дъщеря си Джейда и със сестрите Джун и Бони, в мир. Тя беше тази, която ни събираше толкова дълго време. Любовта й към нашето семейство ще живее във всеки от нас", казва се в официално изявление на фамилията по тъжния повод.

Pointer Sisters творят в богата палитра от стилове: R&B, поп, джаз, електронна музика, бибоп, блус, соул, фънк, денс, кънтри, рок. Сестрите започват да пеят в хора в църквата в Оукланд, Калифорния, където баща им е проповедник. В дебютния им албум през 1973 г. е включен и първият им хит сингъл Yes We Can Can. Не след дълго чернокожите момичета завладяват света с хитовете си Fire, Say So, He's So Shy, Slow Hand и I'm So Exited. През 1975 г. печелят награда "Грами" с песента Fairytale. „Преди Destiny`s Child бяха Pointer Sisters“, обичаше да напомня Анита Пойнтър, водещ вокал и автор на песни на групата.

През последните години Pointer Sisters продължават със сценичните си изяви, като Рут пее заедно с дъщеря си Иса и внучката си Садако.