Медия без
политическа реклама

Почина актьорът и „господар на ефира“ Дейвид Славчев

В последните години ученикът на проф. Стефан Данаилов беше директор на Видинския театър

07 Юни 2023
Дейвид Славчев си отиде едва на 51.
Youtube
Дейвид Славчев си отиде едва на 51.

Едва на 51-годишна възраст, след дълго боледуване, почина актьорът Дейвид Славчев, съобщи NOVA. От 2018 г. той беше директор на Драматичен театър „Владимир Трендафилов“ – Видин, след спечелен с най-висок резултат конкурс.

Дейвид е роден на 14 юли 1971 г. Братовчед е на известния актьор от Младежкия театър Вихър Стойчев. Първите си крачки в актьорската професия прави именно на неговата сцена, когато е на 8 години – играе в пиесата „Не събуждайте госпожата“ от Жан Ануи под режисурата на Николай Поляков. Следват участия в детски програми по Българската национална телевизия.

През 1991 г. Дейвид е приет в НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов. След завършването му продължава кариерата си в Софийския пътуващ театър и Младежкия театър. Зрителите го познават и като репортер в сатиричното предаване "Господари на ефира".

Славчев дебютира като директор на Видинския театър с постановката „Само за мъже“ по Дарио Фо, като  режисьор на спектакъла и актьор, влизайки в три различни роли. На видинска сцена Дейвид Славчев постави и участва в  редица заглавия – „Извънредно положение“, „Ирония на съдбата“, „Женско царство“ и др.

Семейството на актьора изказва искрени благодарности към екипа на проф. Николай Габровски от МБАЛ "Пирогов" за грижите, положени за Дейвид през последните 7 месеца. 

Екипът на „Сега“ поднася своите съболезнования на близките на Дейвид Славчев. Нека почива в мир!

Последвайте ни и в google news бутон