Quantcast

Медия без
политическа реклама

Почина актьорът и „господар на ефира“ Дейвид Славчев

В последните години ученикът на проф. Стефан Данаилов беше директор на Видинския театър

07 Юни 2023
Youtube
Дейвид Славчев си отиде едва на 51.

Едва на 51-годишна възраст, след дълго боледуване, почина актьорът Дейвид Славчев, съобщи NOVA. От 2018 г. той беше директор на Драматичен театър „Владимир Трендафилов“ – Видин, след спечелен с най-висок резултат конкурс.

Дейвид е роден на 14 юли 1971 г. Братовчед е на известния актьор от Младежкия театър Вихър Стойчев. Първите си крачки в актьорската професия прави именно на неговата сцена, когато е на 8 години – играе в пиесата „Не събуждайте госпожата“ от Жан Ануи под режисурата на Николай Поляков. Следват участия в детски програми по Българската национална телевизия.

През 1991 г. Дейвид е приет в НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов. След завършването му продължава кариерата си в Софийския пътуващ театър и Младежкия театър. Зрителите го познават и като репортер в сатиричното предаване "Господари на ефира".

Славчев дебютира като директор на Видинския театър с постановката „Само за мъже“ по Дарио Фо, като  режисьор на спектакъла и актьор, влизайки в три различни роли. На видинска сцена Дейвид Славчев постави и участва в  редица заглавия – „Извънредно положение“, „Ирония на съдбата“, „Женско царство“ и др.

Семейството на актьора изказва искрени благодарности към екипа на проф. Николай Габровски от МБАЛ "Пирогов" за грижите, положени за Дейвид през последните 7 месеца. 

Екипът на „Сега“ поднася своите съболезнования на близките на Дейвид Славчев. Нека почива в мир!