Quantcast

Медия без
политическа реклама

Нов корейски сериал измести „Игра на калмари“ от върха

24 Ноем. 2021
Netflix
Кадър от новия корейски сериал.

Нов южнокорейски фентъзи-хорър сериал в Netflix се превърна в глобален феномен, след като за една нощ измести  „Игра на калмари“ от позицията му на най-гледано заглавие в стрийминг платформата, съобщава The Guardian. 

Според анализите на FlixPatrol сериалът Hellbound („Зов от ада“) е събрал повече зрители от всеки друг в Netflix на 20 ноември, когато е оглавил рейтинга в повече от 80 страни в рамките на 24 часа след премиерата си. У нас в момента HellBound е на четвърта позиция, а „Игра на калмари“ на пето място.

В началото на първия епизод виждаме как в центъра на града космати, черни чудовища посред бял ден ловят грешници, уведомени предварително за деня и часа на смъртта си, за да ги изпратят в ада. 

Корейските тв драми са феноменално успешни напоследък. От средата на септември насам „Игра на калмари" доминираше стрийминг услугите, а сега се появява нов, много силен конкурент. 

Всички предпоставки за успеха му са налице. Историята се развива в алтернативен на нашия свят, в който периодично вилнеят чудовища, и завличат граждани в Ада. В разказа имаме още и детектив, който се опитва да разкрие мистерията, а от друга страна —  лидерът на Обществото на Новата истина, религиозна секта (с военизирано крило Острието на копието), която  се опитва да заема централно място в тази нов свят.

Режисьор е Йънг Сон Хо, известен от „Влак до Пусан 2“. Героите са завладяващи, сюжетните обратите са умопомрачителни и по всичко изглежда, че Netflix отново е победител.

 The Telegraph вече сравни комбинацията от мистерия и ужас с „Шифърът на Леонардо“ и „Предизвестена смърт“, а зрителите не могат да се наситят на тови неустоимо съчетание. 

 „Ако мислите, че това ще бъде забавно фентъзи зрелище или филм мрачен, колкото „Игра на калмари“, ще бъдете изненадани. Това шоу е наистина доста по-мрачно“, пише зрител в Twitter.  

 „Провокиращо размисъл и наистина вълнуващо“ и „трябва да гледате“ коментират Hellbound други зрители, а един фен го нарича „космическа енигма на ужасите“.

Общият консенсус гласи: „Hellbound може да се окаже най-доброто нещо, което сме гледали в Netflix през цялата 2021 година“.