Медия без
политическа реклама

Купонът на Burgas Summer Live се получи и без Ройшин Мърфи

Morcheeba поеха тежестта да бъдат хедлайнер, но истинската забава поднесе Софи Елис-Бекстър

Софи Елис-Бекстър (в гръб) се наслаждава на положителните емоции, които предизвика у публиката на Burgas Summer Live по време на своя сет.
Фейсбук
Софи Елис-Бекстър (в гръб) се наслаждава на положителните емоции, които предизвика у публиката на Burgas Summer Live по време на своя сет.

Концертите под шапката на Burgas Summer Live продължават, въпреки че програмата бе съкратена наполовина заради отпадането на последните две вечери - 12 август с хедлайнер Years&Years и 13 август - с Editors.

Снощи на сцената до Морската гара се състоя предвидената "дамска вечер", но и тя не бе съвсем според очакванията. Като начало организаторите от Fest Team обявиха, че заради заболяване ще отпадне гостуването на харизматичната Ройшин Мърфи. А след това на нейно място бяха повикани първоначално предвидените за 12 август белгиийци от Oscar and the Wolf, което пък развали концепцията за изцяло женска вечер.

И все пак - събра се публика, близо 3-4 хиляди души. Вярно - повечето от тях доста разочаровани от липсата на Мърфи, но все пак не се отказаха, въпреки предложената им опция. В крайна сметка шоуто си се получи съвсем прилично.

Началото бе сложено от българската формация "Фючър шок", водена от Деси Андонова, която концертира рядко и всяка тяхна поява си е интересна. Ранният час обаче бе причина техният приятен сет да бъде чут от едва около 1000 души.

След това понасъбралата се публика стана свидетел на истински фестивален купон, зададен от Софи Елис-Бекстър. Тя е позната у нас най-вече с тоталния си хит от 2001 г. Murder on the Dancefloor и затова зрителите не бяха сигурни какво още да очакват от нея. Като начало Софи изненада с отличната си форма - на 44 години и с 5 деца. И с умението си много бързо да грабне вниманието на публиката и да управлява емоциите.

Изненадващо за всички тя поднесе няколко кавъра - Lady (Hear Me Tonight) на Modjo, Groovejet (If This Ain't Love) на Spiller, Crying at the Discoteque на Alcazar, Heartbreak (Make Me a Dancer) на Freemasons, дори Like a Prayer на Мадона. И компенсира поне мъничко липсата на Ройшин Мърфи, изпявайки Sing It Back на Moloko. Певицата обясни сама присъствието на кавърите - те са част от домашната дискотека, която прави всеки петък за децата си и излъчва за феновете си на живо в профила си в Инстаграм. Нейните партита Kitchen Disco бяха особено популярни по време на ковид пандемията и локдауните.

Всъщност за един час Елис-Бекстър направи такова парти, че след него мнозина коментираха, че именно тя е трябвало да замести Мърфи като хедлайнер. Тези твърдения имаха основание - след това с иначе приятните за слушане Oscar and the Wolf темпото рязко падна, а голяма част от публиката реши да се разхожда из добре уредената (и заредена с храна и напитки) фестивална зона.

Финалът с Morcheeba не бе по-различен като настроение. Британската трип-хоп формация заложи основно на по-нови или не толкова известни песни, което остави феновете доста статични, въпреки че прозвучаха и хитове като Never an Easy Way и Part of the Process. Раздвижването настъпи чак към края, когато екстравагантната Скай Едуардс запя по-познатите Blood Like Lemonade и най-вече Rome Wasn't Built in a Day. Очакването за още много танци в биса обаче не се състоя. Скай излезе и изпълни акустично с другия останал съосновател на групата - китариста Рос Годфри, версия на Summertime на Гершуин. Самият финал бе с Blindfold, с кратко включване на Let's Dance на Дейвид Боуи.

Burgas Summer Live продължава (и завършва) на 11 август, когато на сцената трябва да излязат шотландците Franz Ferdinand, все по-популярните англичани от Nothing But Thieves и най-популярната българска инди рок група в момента - Hayes&Y.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Burgas Summer Live, концерт, Fest Team

Още по темата