Медия без
политическа реклама

Втора вечер от Burgas Summer Live беше отменена

Завършващият ден, който трябваше да бъде оглавен от Editors, няма да се състои

Британската инди-рок група Editors, водена от своя харизматичен лидер Том Смит, няма да може да представи това лято в България своя нов албум EBM.
ЕПА/БГНЕС
Британската инди-рок група Editors, водена от своя харизматичен лидер Том Смит, няма да може да представи това лято в България своя нов албум EBM.

Още една концертна вечер от програмата на Burgas Summer Live няма да се състои. Днес организаторите от Fest Team съобщиха, че предвиденото за 13 август гостуване на Editors се отменя. Заедно с това отпадат и останалите анонсирани изпълнения за този ден - на българската формация ALI, както и на още две британски групи - Shame и Temples. Като причина са посочени непредвидени логистични предизвикателства.

Съжалението на феновете на Editors, една от най-популярните британски пост-пънк групи в последното десетилетие, е огромно, тъй като от началото на годината формацията представя на турне новия си албум EBM, като концертите се радват на голям успех.

От Fest Team посочиха, че се преговаря все пак концерт на Editors да има, но през следващата година: "От Fest Team искрено се извиняваме за неудобствата, които новината може да причини, но Ви информираме, че вече работим с групата по пренасрочването на нова дата за концерта за София, възможно най-скоро догодина. Надяваме се скоро да можем да обявим новата дата и локация. Всички билети, закупени за концерта в Бургас за 13 август за Editors, ще бъдат валидни за новата дата в София през 2024."

В съобщението е приложен и формуляр за попълване за тези, които искат да си възстановят платените суми за билети.

Това е втора дата, която пада от програмата на Burgas Summer Live, след като на 24 юли стана ясно, че непредвидени обстоятелства налагат отмяната и на събитието от 12 август, когато пред публиката трябваше да излязат Years & Years, Oscar and the Wolf, Tommy Genesis и Руши.

По програма обаче ще се проведат другите оставащи концерти от Burgas Summer Live - тази неделя на сцената на Порт Бургас ще излязат Рошийн Мърфи, "Морчиба", Софи Елис-Бекстър и българската група "Фючър Шок".

На 11 август пък ще има емоционална инди-рок вечер с шотландците Franz Ferdinand, англичаните Nothing But Thieves и най-успялата в чужбива българска група в този жанр - Hayes & Y.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Fest Team, концерт, Editors

Още по темата