Медия без
политическа реклама

"Кино в длан" отново провокира креативността

Pixabay

В обстановката на извънредно положение се появиха много идеи за това как да не скучаем, докато сме затворени вкъщи. Такава идея за насърчаване на креативността е фестивалът „Кино в длан” - първата у нас надпревара за късометражки, създадени със смартфон.

Крайният срок за изпращане на предложения е 31 март. Задължително условие е филмите да са направени с мобилно устройство и да са с продължителност до 5 минути. Изпратените предложения трябва да бъдат предварително монтирани от участниците. По тяхна преценка за създаване на окончателната версия на филма могат да бъдат използвани специални визуални и звукови ефекти, музика, надписи и др. Във фестивала могат да участват български и чуждестранни граждани, като филмите на чужд език трябва да са придружени с анотация на български.

Фестивалът не е продукт на въведеното извънредно положение, а съществува от 2016 г. и е насочен предимно към младите, които искат да се занимават с кино, и имат желание да разкажат за света около тях. Няма никакво жанрово ограничение – филмите могат да са игрални, докемнтални, научно-популярни или анимационни и да са вдъхновени от сегашната ситуация или някаква съвсем различна случка, каза председателят на журито, кинокритикът Алекдандър Донев.

За регистрация, както и да гледате филми от предишни издания, посетете сайта на фестивала: http://www.mkino.org/

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата