Quantcast

Медия без
политическа реклама

И Джесика Частейн пристигна в Украйна за среща със Зеленски

08 Авг. 2022
Володимир Зеленски и Джесика Частейн

Тазгодишната носителка на "Оскар" за главна женска роля - Джесика Частейн, стана поредната знаменитост, която пристигна в Киев от началото на войната насам. Тя се видя с президента Володимир Зеленски и посети педиатричната болница "Омхатдет", където се срещна с деца, пострадали след сраженията в градовете Херсон и Чернигов. В плановете й е посещение и на град Ирпен, който бе подложен на масови бомбардировка още в началото на инвазията.

Зеленски похвали актрисата за помощта, която оказва на страната му и за смелото й посещение в условията на продължаващата война с Русия. "Подобни посещения от известни личности са изключително ценни за нас", заяви украинският президент.

"Вие сте много храбър народ!", върна комплимента холивудската звезда.

През последните няколко месеца Украйна бе посетена от нейните колеги Анджелина Джоли, Бен Стилър и Лив Шрайбър, а Шон Пен има няколко посещения от началото на войната във връзка с документалния филм, който снима на място (той се оказа в Киев и в нощта на руската инвазия - 24 февруари). 

"Благодарение на тези визити светът ще чуе, узнае и разбере още по-добре истината за случващото се в нашата страна”, допълва Володимир Зеленски в своя профил в социалната мрежа Telegram.

Началникът на президентския кабинет Андрий Ермак добави, че по време на срещата президентът и Частейн са обсъдили подкрепата за Украйна и украинците във войната срещу Русия. "Много е важно световноизвестни хора да подкрепят нашата държава в борбата за свобода. Благодарение на това целият свят знае за събитията в Украйна и за престъпленията на руснаците. Истината е на наша страна. Благодарен съм, че Джесика Частейн доброволно дойде в Киев. Слава на Украйна", се казва в изявлението.

Джесика Частейн спечели "Оскар" през март за изпълнението си в "Очите на Тами Фей". Тя е известна още с участието си във филмите "Интерстелар", "Марсианецът", "Дървото на живота", "Враг номер 1", "Пурпурният връх". 

Още по темата