Quantcast

Медия без
политическа реклама

Филип Киркоров сгълча бившия си колега Зеленски за санкциите

Певецът нарича президента на Украйна, участвал в негов клип, "зайче"

09 Яну. 2023
Филип Киркоров

Певецът Филип Киркоров коментира попадането си в украинския санкционен списък, насочен срещу руски артисти и обществени дейци, подкрепящи линията на Москва по отношение на инвазията в съседната държава. Руската звезда със скандални политически възгледи се обръща лично към президента на Украйна Володимир Зеленски, който преди години е участвал в негов клип в качеството си на актьор, като го нарича „зайче“.   

"Приемам поздравления от всички приятели и познати за попадането ми в санкционния списък... на мистър Зеленски. Благодаря ви за признанието към моя талант, моята значимост и популярност", започва дългият пост на Киркоров в Инстаграм.

„Моят стар приятел и партньор по снимачна площадка прекалено силно се е вживял в ролята, и този сценарий, който му изпращат отвъд океана, води и самия него, и страната, която са му поверили, към пепелище. Много ми е мъчно и за него, и за моите близки хора в Украйна“, заявява певецът, като изразява съжаление, че „фанатици са завзели пропагандисткия и новинарския дневен ред“ и не позволяват на хората да чуят своите роднини, приятели и други алтернативни мнения и новости. „А междувременно на мен ми провървя, забранили са единствено моите песни, да, Зайче мое“, пише ни в клин, ни в ръкав кралят на руската естрада.

Ползватели на YouTube по-рано забелязаха, че в клипа към песента на Киркоров „Просто подари“ от 2009 г. редом с него участва и бъдещият държавен глава на Украйна в ролята на влюбен. След фразата от песента „ще призова целия свят на война“ тогавашният украински комик получава шеговит удар по тила от своя основен съперник във видеото – героя на Филип Киркоров. Певецът е прикрепил към поста си в Инстаграм кадри от клипа.

Просто подари (2009)Ласковое солнце моё в паутине облачных дней...Только как увидел ее - стало и светлей и теплей!...Заиграла в сердце капель, И в Душе просн...

На 7 януари украинският президент Володимир Зеленски въведе нови санкции срещу 119 руски и проруски настроени украински журналисти, тв водещи, културни, спортни и други деятели. Указът предвижда блокиране на личните им активи, както и на такива, които биха могли да ползват чрез трети лица. За решението на украинските власти ще бъдат информирани компетентните органи на Европейския съюз, САЩ и други държави, казва се в документа. Сред санкционираните са още Лариса Долина, Дима Билан, Сергей Лазарев, Полина Гагарина, Ирина Алегрова, Анита Цой, Лолита Милявская, режисьорът Никита Михалков, футболистът Анатолий Тимошчук и др.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?