Quantcast
Електоратът гласува за Слави и в музикалните награди | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Електоратът гласува за Слави и в музикалните награди

БГ Радио раздаде годишни отличия за 20-и път
3 448
 снимка: БГ радио

Също както и на изборите, в наградите на БГ Радио се отличиха Слави Трифонов и "Ку-ку бенд". И пак както в политическия живот, шоуменът не се появи на церемонията, която се състоя през уикенда на Колодрума в Пловдив. 

Ежегодните музикални отличия на радиото се определят със зрителски вот, като за тях тази година са гласували над 23 000 души, съобщиха от медиата. Напълно демократичен избор, който съвсем логично отразява масовия, а не добрия вкус.

Тото Н, който се изявява и соло, и като половинка от харесвания от тийнейджърите дует "Скандау", спечели най-много награди - за най-добър БГ изпълнител, БГ дуо/трио/вокална група (като част от "Скандау"), видеоклип - "Заедно" със Слави и "Ку-ку бенд" (режисьор е Валери Милев), и БГ комбинация - същия състав.

Бившата 1/2 от дует "Каризма" Миро пък грабна отличията за най-добър текст с песента си "Очите" и най-добра песен. Дебютанти на годината са "Керана и космонавтите", а най-добрият български албум за 2020 г. е "Стъпка напред" на Михаела Маринова. 

Церемонията, която отбеляза и 20-годишнината на радиостанцията, излъчваща само българска музика, бе режисирана от световното име Марвин Дайтман за повече тържественост. Водещи бяха Део и Поли Генова, като последната успя да се изяви и в още няколко роли - като певица на същата сцена и като лауреат на приза за най-добра БГ изпълнителка. 

Дони и Момчил припомниха за славните си времена през 90-те с изпълнение, в което се включиха Михаела Филева, Поли Генова, DARA, Михаела Маринова, Керана, Миро, Графа и Нети. Свои нови песни представиха Михаела Маринова, Миро, Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени", 4Magic, Pavell & Venci Venc’, както и българската представителка на "Евровизия" Виктория.

Един от най-емоционалните моменти в залата беше живото изпълнение на "Приказка" на P.I.F с Прея и Ерсин Мустафов (от Jeremy?), посветено на починалия от ковид Димо. 

Традиционната награда БГ Вдъхновение на името на Анна Мария Тонкова се връчи на "Тоника СВ" и Стефан Диомов, които разчувстваха публиката на Колодрума с някои от златните си шлагери. БГ Радио връчи и още една специална награда - БГ Посланик, която получи Виктория за представянето си на "Евровизия 2021".

Още

Слави Трифонов: Един призрак броди - на разочарованието

19.09.2021

16662
Дончева: В ИТН се подчиняват на вожда Слави, без да мислят

12.09.2021

Обновена

7668
Прокуратурата проверява книгата на кандидата на ИТН за шеф на МВР

01.09.2021

Обновена

3835