Quantcast
Доживотен затвор за рекет и сексуално насилие заплашва Ар Кели | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Доживотен затвор за рекет и сексуално насилие заплашва Ар Кели

R&B звездата бе признат за виновен в организиране на секс трафик, изнудване и други престъпления
1 108
 EPA/BGNES
R&B изпълнителят Ар Кели пристига в окръжния съд в Чикаго през март 2019 г.

Американският певец и музикант Ар Кели беше признат от съд със съдебни заседатели в понеделник за виновен по всички девет обвинения в рекет, сексуално насилие и трафик. Той е обвинен, че в продължение на четвърт век се е възползвал от славата си, за да привлича жени и непълнолетни момичета, с които изнасилвал и с които се гаврил.

По време на процеса 11 обвинители, включително 9 жени и двама мъже, разказаха своите спомени за сексуалното насилие, на което са били подлагани от страна на музиканта. След деветчасови дебати съдебните заседатели постигнаха пълно единодушие  и категорично признаха R&B звездата за виновен по всички обвинения. След решението на седемте мъже и петте жени 54-годишният музикант е заплашен да получи присъда от 100 години затвор - 20 години за рекет, по 10 за всяко от осемте обвинения за сексуално насилие и трафик. На практика за него това ще означава остане в затвора до живот. Очаква се окончателната присъда да бъде произнесена на 4 май 2022 г.

В продължение на почти три десетилетия, Робърт Силвестър Кели (както е истинското му име) е бил начело на престъпна група в Чикаго за намиране и използване на момичета и момчета, повечето от тях непълнолетни, за сексуално насилие. Те са били подлагани на извратени и садистични капризи. Има свидетелства за нападение над непълнолетни жертви и умишленото им заразяване с полово предавани болести, принуждаване към аборт, побои и задушаване на жертвите по време на сексуален акт, записване на видео на сексуални актове с непълнолетни и деца - порнография, подлагане на жертвите на физически наказания, заключване в стаи без достъп до храна, вода, светлина и тоалетна, заплахи за убийства на жертвите и техните семейства.

Р. Кели беше арестуван през юли 2019 г. в Чикаго по редица обвинения.  Делото бе заведено от  федерален прокурор и съдържаще 13 обвинения, включително детска порнография, съблазняване на непълнолетни и избягване на правосъдие. В отделно дело прокуратурата обвинява певеця в изнудване и трафик на жени и непълнолетни с цел проституция. Прокурорите твърдят, че той е ръководил група охранители, шофьори и мениджъри, ангажирани с принуждаванета на жени и непълнолетни момичета към проституцията.

Досега на Ар Кели са повдигнати повече от 20 обвинения свързани със сексуално насилие, но той неизменно отрича вината си. През 2008 г. съд в Илинойс оправда певеца по дело за детска порнография.

Кели е носител на три награди „Грами“. През 90-те той е един от най-успешните R&B музиканти.  През 1996 г. става известен със своя хит I Believe I can Fly, който пише и изпълнява за филма „Космически забивки“.

 

 

Още

Ар Кели е осъден на 30 години затвор за сексуално насилие

30.06.2022

807
Първи секретар от руското посолство в София беше изгонен за шпионаж

01.04.2022

Обновена

3229
МВР внесе постановленията за задържане на Борисов, Горанов и Арнаудова

21.03.2022

Обновена

8363