Quantcast

Медия без
политическа реклама

Обвиниха и Стивън Тайлър от Aerosmith в сексуално насилие

Рокерът имал връзка с 16-годишно момиче, което дрогирал и пребивал

30 Дек. 2022
ЕРА/БГНЕС
Стивън Тайлър

Фронтменът на рокгрупа Aerosmith Стивън Тайлър е обвинен в сексуално насилие над непълнолетна, съобщи сп. Rolling Stone. Предполагаемата жертва Джулия Холкомб е завела дело в съд в Калифорния, където временно бе отменена давността за престъпления от сексуален характер спрямо деца. Тя заявява, че от 1973 до 1976 г. е имала връзка с музиканта, започнала когато е била 16-годишна. По думите й, през този период е била системно пребивана и малтретирана сексуално от 25-годишния по време на запознанството им Тайлър, който „умишлено й причинявал емоционален стрес“. Той й предоставял достъп до алкохол и забранени субстанции, а когато била на 17 я принудил да направи аборт, като я заплашил, че в противен случай ще скъса с нея.

Певецът и баща на актрисата Лив Тайлър споменава за Холкомб в мемоарите си от 2011 г. Там рокерът отбелязва, че родителите на 16-годишното момиче подкрепяли връзката им и му предлагали да поеме попечителството над дъщеря им. Тя обаче твърди, че Тайлър е убедил майка й да му предостави настойничество над нея, което й е позволило да живее с него и да имат сексуална връзка. В самия иск името на Тайлър не се посочва конкретно, а под кодово название, но изданието изтъква, че по онова време подробностите от интимния живот на музиканта са били публично известни и се позовава директно на неговите мемоари. В книгата си, без да споменава име, Тайлър разказва, че „почти си е взел булка тийнейджърка“ и че „родителите й се влюбиха в мен, подписаха документ, за да имам попечителство, така че да не бъда арестуван, ако я изведе извън щата. Взех я на турне с мен”.

В иска си Джулия Холкомб твърди, че „не е била в състояние да устои“ на „силата, славата и значителните финансови възможности“ на Тайлър и че той „я убедил да повярва, че това е „романтична любовна афера“. Двамата се запознават точно след 16-ия й рожден ден, когато Aerosmith изнасят концерт в Портланд, Орегон, през 1973 г. Тайлър, според документите по делото, е взел Холкомб в своята хотелска стая, където обсъдили възрастта й. След като той я попитал защо е била навън цяла нощ сама, Тайлър и Холкомб говорили за проблемите й у дома. След това той „извършил различни действия на престъпно сексуално поведение върху“ нея, преди да я изпрати вкъщи с такси на следващата сутрин.

Тайлър също така купил на Холкомб самолетен билет за следващото шоу на Aerosmith в Сиатъл, тъй като тя е била непълнолетна и не е можела законно да пътува с него през щатските граници. След него Тайлър извършил още сексуални действия с нея и Холкомб отлетяла обратно за Портланд на следващата сутрин. До 1974 г., както се твърди в иска, Тайлър убеждава майката на Джулия да му позволи да стане неин настойник, като обещава, че тя ще получи по-добра подкрепа, отколкото получава вкъщи, ще я запише на училище и ще й осигури медицински грижи. Той обаче не изпълнява тези обещания, продължава да пътува с нея, да я тормози и да й дава алкохол и наркотици.

След аборта през 1975 г. момичето напуска музиканта, връща се в Портланд и променя живота си. Става ревностна католичка, среща бъдещия си съпруг и погребва дълбоко преживяванията си с Тайлър, докато той не ги описва в автобиографичната си книга. Холкомб казва в иска си, че с публикуването на мемоарите животът й допълнително е бил разстроен и тя е била „опозорена“ от рокера, който представя насилието като романтична любовна връзка. Описвайки сексуалните им подвизи, Стивън Тайлър между другото признава: „Аз просто се влюбих лудо в нея. Тя беше желанието на сърцето ми, моят партньор в престъпления от страст“.

Делото не е първият път, когато Холкомб споделя подробности за предполагаемия си опит с Тайлър. Тя излага много от същите твърдения през 2011 г. пред крайнодесния уебсайт Lifesitenews, насочен срещу абортите. Говори за отношенията си с вокала на Aerosmith и в документалния филм от 2021 г. Look Away, който се фокусира върху сексуалното насилие в културата на рок музиката.

 

Още по темата