Медия без
политическа реклама

Църквата, следствието и ковид спират Тил Линдеман в Русия 

16 Яну. 2022
Till Lindemann/Facebook
Тил Линдеман в най-приемливия кадър от клипа на песента Ich hasse Kinder.

Концертите на вокалиста на Rammstein Тил Линдеман трябва да бъдат забранени в Русия, защото музикантът насърчава абортите и омразата към децата. Това заяви председателят на Патриаршеската комисия на Руската православна църква по семейни въпроси, защита на майчинството и детството свещеник Феодор Лукянов.

„Творчеството на скандалния артист има разрушителна насоченост. Като част от концертното турне „Мразя децата“, той изпълнява едноименната песен и песента „Благославям аборта“. Предоставянето на германския изпълнител на платформа, от която да популяризира аборта сред руския народ е неприемливо!“, написа Лукянов.  

Европейското турне на Линдеман е кръстено на неговия сингъл Ich hasse Kinder, издаден на 1 юни 2021 г. От екипа на Линдеман обявиха, че заради усложнената епидемична обстановка концертите в Москва и Новосибирск, които бяха планирани за 26 и 28 януари, са пренасрочени за началото на декември 2022 г., но не коментираха изявлението от Патриаршеската комисия на Руската православна църква

Междувременно по-рано ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин разпореди да провери какво ще съдържа концертът на Линдеман, който трябваше да се проведе в Новосибирск, след оплакване на активисти от Координационния съвет в защита на обществения морал, които се противопоставят на концерта на Линдеман. Проверката още не е завършила.

Още по темата