Медия без
политическа реклама

Четири звездни актриси застанаха пред камерата за "Те, вълните"

Мария Каварджикова, Теодора Духовникова, Койна Русева и Радина Кърджилова са София и дъщерите ѝ в нов сериал на БНТ

05 Юни 2024
Радина, Теди и Койна с две малки актриси в първия ден на снимките.
БНТ
Радина, Теди и Койна с две малки актриси в първия ден на снимките.

В района на Южното Черноморие започнаха снимките за най-новия игрален сериал, продуциран от Българската национална телевизия – съвременната семейна драма в шест епизода "Те, вълните", съобщиха от пресцентъра на БНТ.

"Те, вълните" (с първоначално работно заглавие "Дъщерите на София" - б.р.) е по идея на актрисите Теодора Духовникова и Койна Русева, които изпълняват две от главните роли в продукцията заедно с Радина Кърджилова и Мария Каварджикова. В актьорския състав зрителите ще видят още много любими кино- и театрални звезди като Юлиан Вергов, Ивайло Христов, Иван Бърнев, Димитър Баненкин, Георги Гоцин, Йордан Ръсин, Георги А. Богданов, Дария Симеонова и др.

Режисьори на сериала са Неда Морфова – дъщеря на големия театрален режисьор Александър Морфов, и Петър Крумов. Сценарният екип включва актрисата, писателка и поетеса  Рене Карабаш (Ирена Иванова), Неда Морфова, Петър Крумов и Димитър Христов-Кевин, а оператори са Георги Андреев и Орлин Руевски.

Ето какво издават от екипа относно съдържанието: "Дори разкъсвано от интриги и ненавист, семейството се оказва последен пристан за човека. Аристократична майка (София) и трите ѝ дъщери (Вяра, Надя и Люба) живеят своя "идеален" бохемски живот в лятната си вила на брега на морето. Неочаквано се случва инцидент с много неизвестни, в който умира съпругът на една от дъщерите. Това разклаща семейството и една по една изплуват техните дълбоко пазени тайни. Грешките, извършени в миналото и настоящето, започват да взимат своите жертви, и София и дъщерите ѝ ще бъдат принудени за първи път да застанат една до друга."

Самите актриси отбелязаха началото на снимачния процес с вълнуващи статуси в профилите си в социалните мрежи.

"Мечтите, които се сбъдват – горят. Страшно тревожат и често болят. И въпреки това давам половин царство спокоен живот за ето този ден днес, когато една мечта започна да придобива плът, камера, звук, костюм, проблем, хаос, възторг, смях, вдъхновение, отчаяние, но най-вече радост… че всичко започна", споделя във Фейсбук Теодора Духовникова, надписвайки публикуваните кадри "С моите любими Койна Русева и Радина Кърджилова по време на снимки и след снимки. Скоро, по БНТ".

Койна Русева също коментира: "Един ден, който няма да забравя никога! Начало на снимките на нашия сериал "Дъщерите на София", който след работата по сценариите промени името си на "Те, вълните". Ето ги моите вълни – Мария Каварджикова, Теодора Духовникова и Радина Кърджилова. Обичайте ни и ни стискайте палци".

"Вълнувам се, защото това е много чакан и обичан проект, зад който стоят невероятни хора, екип и актьори! Нашето море ще бъде бурно, тихо, опасно, красиво, диво, а вълните ще се разбиват в скалите. Благодаря и ни стискайте палци", обръща се към зрителите и Радина Кърджилова.

 

Снимачният процес ще продължи до средата на юли на локации по Южното Черноморие, в София и в Костенец. 

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът "Те, вълните" е част от филмопроизводството на обществената телевизия.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата