Медия без
политическа реклама

Български шлагер звуча на класическия фестивал в Баден-Баден

Соня Йончева изпя песен на Мими Николова от филма "Любимец 13"

23 Май 2024
Соня Йончева и Найден Тодоров
Соня Йончева и Найден Тодоров

Соня Йончева и маестро Найден Тодоров, заедно със симфоничния оркестър на Баден-Баден, са били отново център на музикалния фестивал Pfingstfestspiele, съобщават от екипа на диригента и настоящ служебен министър на културата. 

Концертът в  неделя е представил песни от известни филми, сред които "Замълчи, замълчи" от филма "Любимец 13" с Апостол Карамитев. Красивата мелодия разтопи сърцата на германската публика, която възторжено аплодира родния шедьовър, написан в далечната 1958 г. и изпят тогава от Мими Николова, разказват присъствали на събитието.

В програмата звучаха и Paroles на Далида и Ален Делон, Don't Cry for Me Argentina от филма "Евита", The Love Inside, Somewhere от "Уестсайдска история", Moon River от "Закуска в Тифани", както и музика от филмите "Красавицата и звярът", "Хари Потър" и "Mеждузвездни войни".

Киното е основен акцент на тазгодишното издание на фестивала, който ще бъде закрит на 26 май от Теодор Куренцис и симфоничния оркестър на Щутгартското радио SWR.

Това е второто съвместно гостуване на престижния музикален форум на българското топ сопрано и диригента. Следващата им съвместна изява ще бъде на 10 август във Варна в операта "Мадам Бътерфлай".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата