Медия без
политическа реклама

Брендън Глийсън е идеалният Доналд Тръмп

25 Авг. 2020
Кадър от The Comey Rule с Джеф Даниълс и Брендън Глийсън в ролята на Доналд Тръмп.

Showtime кани зрителите да преживеят отново последните президентски избори точно преди следващите, които са на 3 ноември, 2020 г.

В интернет дебютира първият пълен трейлър за новия минисериал The Comey Rule (“Правилото на Коми”), по книгата на бившия директор на ФБР Джеймс Коми „A Higher Loyalty“. Джеф Даниълс е ролята на Коми, докато Брендън Глийсън играе президента Тръмп, който в трейлъра виждаме да иска "лоялност" от директора на ФБР на тяхната скандална среща през 2017 година. Тръмп също иска от Коми да "вдигне този облак Русия", както казва бившият директор на ФБР в книгата си.

"Ако го това беше само сценарий, сигурен съм, че ще бъде отхвърлен, като прекалено нереалистичен“, каза вчера Коми пред MSNBC, по повод ситуацията, в която шефът на кампанията на президента работи с офицер от руското  разузнаване".

First trailer for The Comey Rule with Brendan Gleeson as Donald Trump.

Трейлърът показва с включване и на документални кадри как Коми научава, че Тръмп е спечелил президентските избори през 2016 г., а по-късно заявява, че е постъпил във ФБР, "за да разкара лошите момчета, а не да им помага да стават президенти".

В The Comey Rule ще видим "първото изобразяване на Доналд Тръмп като драматичен герой", каза режисьорът Били Рей каза пред Vanity Fair миналия месец. Как един актьор може да пресъздаде някой като Тръмп, особено когато публиката е толкова добре запозната с него? Според Рей целта е била леко да се тушира реализма.
 
"Навсякъде, където можехме, подходихме по този начин - казва Рей пред Vanity Fair. - Направихме контраста между торбичките под очите му и оранжевата кожа по-мек, отколкото всъщност е. Направихме косата по-малко карикатурна, отколкото всъщност е. Направихме костюмите да му стоят малко по-добре. Отказахме се да търсим пълна прилика, защото чувствахме, че дължим това на обществеността“. 

През юни премиерната дата на The Comey Rule внезапно бе преместена за след изборите между Тръмп и бившият вицепрезидент Джо Байдън на 3 ноември. Но след като режисьорът Рей разгласи публично с недоволството си, контролираният от Шари Редстоун медиен конгломерат върна излъчването на двата епизода за 27 и 28 септември - въпреки че шефът Редстоун стои  плътно до Тръмп.

Излизането на трейлъра съвпадна с Националната конференция на републиканците, която официално избра Тръмп за кандидат-президент. 

Още по темата