Quantcast
Актьорът Данила Козловски попадна в грандиозен скандал | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Актьорът Данила Козловски попадна в грандиозен скандал

989
„Той ще измени историята“ Постер на сериала „Карамора“.

Известен руски националист бе толкова възмутен от новия руски сериал в жанра фентъзи трилър и алтернативна история „Карамора“, че се зарече да направи всичко възможно, „за да изключи кислорода“ на неговия създател Данила Козловски, съобщи сайтът kp.ru. 

Публицист Егор Холмогоров, водещ предаване по канала RT, нарече още по-известния актьор Данила Козловски  „гнусна твар“, с която „трябва да се воюва, докато бъде унищожена“. „Що се отнася до актьора Козловски, показал царя-мъченик Александър II като вампир, който е добре и правилно да бъде взривен с бомба, тогава лично аз, Егор Холмогоров, заклевам да направя всичко, за да не може Козловски работи в Русия, филмите му да се провалят и да завърши живота се в най-добрия случай като статист в третокласен сериал на HBO. Същото трябва да се направи и с всички пропагандисти на тероризма и нихилизма“, написа Холмогоров в своя Telegram канал.

На фона на рязко увеличената обидчивост на властите в последните години и месеци е трудно да се прогнозира дали Козловски трябва да се притеснява или не. Преди броени дни художник бе арестуван, защото направил — от сняг — петметрова имитация на екскремент в Петербургски парк. Друг артист, окачил свой автопортрет в музейни зала с портрети на офицери, участвали във войната с Наполеон, е следствен.  Увеличава се и броят на глобени, заради снимки пред църкви и паметници в неподходящо облекла. След всичко това няма да е много изненадващо, ако освен Холмогоров и други почитатели на императора, признат за мъченик,  се обидят от представянето му като вампир.

Няколко дни по-рано Данила Козловски блесна на закритата светска премиера на първия си сериал „Карамора“ —  той е продуцент, режисьор и изпълнител на главната роля. Той разказа, че снимките не са били никак лесни, а от момента на зачеването на идеята до крайния резултат са изминали няколко години. 

Историята от предреволюционния Петербург, в който се разгръща борбата между анархиста с прякор Карамора (Козловски) и тайния орден на вампирите, бе оценена първо от колеги и приятели на Козловски като Константин Хабенски, Владимир Познер, Надежда Михалкова и други представители на светския бомонд. „Карамора“ се превърна в едно от най-забележителните събития на филмовата година. Всички останаха възхитени“, пише „Комсомольская правда“.

46-годишният Холмогоров е руски националист, главен редактор на сайтовете „Русский Обозреватель“ и „Новые Хроники“, коментатор в консервативния тв канал „Царьград“ и автор на термина „Руска пролет“. 36-годишният Козловски е руски театрален и филмов актьор, режисьор, сценарист и продуцент. Носител е на кинонаградите „Златен орел“ и „Ника“ и на театралния приз „Златна маска“.

Още

"Макдоналдс" най-накрая напуска Русия

16.05.2022

Обновена

6524
Германия спира вноса на руски петрол към края на 2022 г.

16.05.2022

1353
Престъпната дресировка, с която бе обучено руското общество