Quantcast
81 дни по-късно: и Народният театър отваря врати | СЕГА
facebook
twitter

Култура

81 дни по-късно: и Народният театър отваря врати

Моноспектакли ще стъпят на Голяма сцена, на открито в двора ще има срещи с актьори и режисьори
129
 снимка: Народен театър
Валентин Ганев е играл над 300 пъти моноспектакъла "Контрабасът", но сега зрителите ще могат да видят камерната пиеса на Голямата сцена.

81 дни след последното изиграно представление преди извънредното положение Народният театър „Иван Вазов“ отново отваря врати за своята публика. Това ще стане в сряда, 10 юни.

Най-големият театрален институт у нас вече е готов с програмата за летния сезон. Любими спектакли от репертоара ще се играят на Голяма сцена при спазване на всички противоепидемични мерки и допустим капацитет от 30% заетост на залата. Освен спектаклите, театърът е подготвил и серия от всекидневни срещи на открито с актьори, режисьори и драматурзи. Срещите ще се провеждат всяка вечер на откритата сцена „Зад театъра“, която се намира в двора на служебния вход. Те ще са с начален час 21:30 ч. и цени на билетите между 10 и 20 лв.

Сред палитрата от имена, които ще разкрият тайни от своя живот извън сцената и вътре в театъра в срещите „Зад театъра“, са Дарин и Деян Ангелови (първата среща с тях е на 10 юни), Диана Добрева, Валери Йорданов, Антон Радичев, Васил Драганов, Георги Мамалев, Емануела Шкодрева, Ева Тепавичарова и много други. Ще има и специални вечери, посветени на Стефан Данаилов, Мария Стефанова, Велко Кънев, Марин Янев, Мариус Донкин и други.

Представлението, което ще сложи ново начало на прекъснатия сезон на Народния театър, е моноспектакълът „Пътят към Афродита“ на Бойка Велкова. Специален гост на 10 юни е виртуозният музикант Теодосий Спасов, който е и автор на музиката към някои от хитовите спектакли на Народния театър. На следващия ден – 11 юни, заедно с Бойка Велкова на сцената ще гостуват Параскева Джукелова и Радина Боршош.

Началният час на представленията е 19:00 ч., а билетите са в продажба на двете каси на театъра и онлайн на сайта му. Там може да видите и пълната програма на спектаклите по дни.

На 12 и 13 юни зрителите ще си припомнят как изглежда на Голяма сцена един от най-дългогодишните спектакли на театъра – камерният „Контрабасът“ на Валентин Ганев, който миналата година отбеляза представление №300. Моноспектакълът „Даскал“, който Стоян Пепеланов посвети на своя учител Велко Кънев, ще се играе на 14 и 15 юни. 17-и и 18-и са дните, в които може да се види премиерният „Бонбон“ с участието на София Бобчева. Спектакълът се игра едва няколко пъти, преди театърът да затвори врати за три месеца заради епидемията от коронавирус. Премиера от този - злополучен - сезон е и „Караконджул“ на Валери Йорданов, който ще се играе на 19 и 20 юни. 

На сайта и на видно място в театъра може да се запознаете и с противоепидемичните мерки и реда за достъп до сградата по време на събитията.

Още

Боил Банов: Не планираме ново затваряне на театри, опери и кина

30.10.2020

Обновена

1398
Честваме 170-годишен юбилей на Иван Вазов

09.07.2020

309
Първата Вазова награда е за Гергина Тончева и акад. Антон Дончев

10.07.2020

336