Медия без
политическа реклама

50% от децата в градините в Свищов са болни и COVID-щабът се събира

Новите случаи на коронавирусна инфекция в страната са 3183

15 Окт. 2021Обновена
Илияна Кирилова

Половината деца в детските градини в Свищов и околните селища са болни. Затова днес кризисният щаб за борба с COVID-19 в града се събира на спешно заседание, съобщи пресцентърът на общината, цитиран от агенция "Фокус".

В съобщението се изтъква, че "в детските градини на територията на град Свищов и в две от населените места се наблюдава значителен ръст на заболеваемост - около 50% от общия брой на децата, което е сериозно основание за предприемане на по-строги мерки. С цел ограничаване разпространението им, в това число и COVID-19, Кризисният щаб при Община Свищов ще набележи мерки, които да бъдат предприети за овладяване на усложняващата се обстановка."

На заседанието ще се обсъди и фактът, че служители от социалните услуги в града са заразени с коронавирус ши затова "Общината и трябва бързо да се намери адекватно решение за справяне с динамично усложняващата се епидемична обстановка и ограничаване разпространението на заболеваемостта."

 

Същевременно Единният информационен портал отчете 3183 души, заразени с коронавирус за последното денонощие. Направени са 18 725 изследвания, което означава, че положителните проби са 17% от всички тествани.

Най-много – 915 души, са новозаразените в столицата, следвана от 310 в Пловдив и 205 във Варна.

Оздравели са 1486 болни, а 98 са починали.

Над 8000 са поставените ваксини. Така броят на хората с пълен ваксинационен курс стигна 1 377 516 души.

6970 души досега са си поставили бустерна доза.

Ключови думи:

COVID-19, коронавирус, Свищов