Quantcast
Volvo V60 вече има и Cross Country версия | СЕГА
facebook
twitter

Автомобили

Volvo V60 вече има и Cross Country версия

Автомобилът излиза на пазара с претенциите да е един от най-сигурните в света
383
 Volvo PR

Cross Country версията на новото средноразмерно комби V60 беше представена от шведския производител Volvo Cars. Солидното V60 Cross Country е и последното попълнение в гамата от изцяло нови модели, които са в основата на процеса на трансформация на компанията през последните години.

Също като своя събрат V60, и сегашният модел V60CC олицетворява идеята за многофункционалното шведско семейно комби. Към този профил V60CC добавя и способността да се движи по всякакви пътища, която е определяща за Cross Country моделите на Volvo, още от създаването на гамата през 1997 г.

"Създадохме Cross Country гамата преди повече от 20 години и с V60СС укрепваме стабилното родословие на нашите безопасни, способни и многофункционални автомобили", коментира Хакан Самуелсон, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars.

Пътният просвет на V60 Cross Country е увеличен със 75 мм спрямо V60 благодарение на специално разработеното за Cross Country шаси и окачване, които подобряват офроуд възможностите на автомобила. Задвижването на всички колела е стандартно, а също така и функциите за спускане по наклон и контрол на стабилността и сцеплението: Hill Descent Control, Electronic Stability Control, Corner Traction Control. Наличен е и специален Off-Road режим на шофиране.

Също като новите модели от сериите 60 и 90 на Volvo, V60 Cross Country се базира на специално разработената платформа Scalable Product Architecture (SPA) и има същите технологии за безопасност и система за свързаност и инфотейнмънт. Прочутата система за безопасност на Volvo - City Safety с автоматично спиране, е стандартна за V60CС. Тя помага на водача да избягва потенциалните опасности, като разпознава пешеходци, велосипедисти и едри животни.

Системата за полуавтономно управление Pilot Assist подпомага водача със завиването, ускорението и спирането при пътища с добра маркировка и скорост до 130 км/ч. Функциите за предотвратяване на навлизането в насрещното движение и предпазване от излизане извън пътното платно - Oncoming Lane Mitigation и Run-off Road Mitigation, също са стандартни. Опционалната функция за предупреждение за опасност от удар при движение назад Cross Traffic Alert с автоматично спиране допълнително повишава безопасността. Всички тези технологии и екстри позволяват на V60 Cross Country да има претенциите да е един от най-сигурните автомобили на пътя.

Инфотейнмънт системата на Volvo Cars Sensus Connect е напълно съвместима с Apple CarPlay, Android Auto и 4G и осигурява безпроблемна свързаност на водача, независимо от това дали шофира в града или по извънградските пътища. Интуитивният, подобен на таблет тъчскрийн, пък съчетава функциите на автомобила, навигацията, услугите за свързаност и приложенията за забавление.

Новото Volvo V60 Cross Country ще се продава с бензинов двигател Т5 AWD или дизелов - D4 AWD. На по-късен етап ще бъдат налични Mild Hybrid и Plug-in Hybrid версии.

 

Ключови думи:

автомобили, Volvo

Още

Кратките пътувания в студа носят риск за колата

23.01.2023

1937
Нелепи грешки може да съсипят ремонта на автомобила

13.01.2023

1857
Dacia вече не е най-доставяната кола в България

06.01.2023

17214