Медия без
политическа реклама

Международният автомобилен салон "София 2019" отвори врати

Най-престижното автомобилно събитие за годината у нас посреща посетители от днес до 20 октомври в "Интер Експо Център" в столицата

11 Окт. 2019
sofiamotorshow.bg

Международният автомобилен салон "София 2019" отвори врати. В рамките на 10 дни столицата ни ще бъде дом на най-доброто, което автомобилната индустрия може да покаже тази година, и на всички водещи производители, събрани под покрива на "Интер Експо Център" в София. Изложението се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България и е едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на Международната организация на автомобилните производители (OICA), наред с автосалоните в Париж, Франкфурт, Женева, Детройт и Токио.

На откриването присъстваха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, зам.-председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към НС Станислав Иванов, народни представители, ръководители на дипломатически мисии и търговски представителства, бившият президент Росен Плевнелиев, зам.-министрите на икономиката и на транспорта – Лъчезар Борисов и Ангел Попов, Анджела Тотева – зам.-председател на ДА "Безопасност на движението по пътищата", ръководители на държавни и изпълнителни агенции.

"Днес отваряме вратите на 24-тото изложение. Това няма да е витрина, това ще са отворени врати на автомобилния свят", каза председателят на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България Александър Миланов. "Ще видим представители на автомобилната индустрия от страни, като Германия, Франция, Испания, Италия, Румъния, Индия, Китай, Швеция, Южна Корея, САЩ... Всички са тук. Пожелавам на изложителите успех, а на нашите гости - да изпитат незабравими моменти, да си тръгнат от тук с много емоции, много информация, много мечти и нови автомобили", каза още Миланов.

Транспортният министър Росен Желязков заяви, че посоката на развитие на автомобилната индустрия се вижда по експонатите, но едно е ясно – "утрешният автомобил няма да е като вчерашния". Автомобилите ще стават "все по-смарт, ще общуват един с друг, ще общуват с инфраструктурата, ще общуват с водача, ако има такъв в автомобила". Нови технологии ще помогнат автомобилите да стават все по-достъпни.

"Ангажиментът на правителството е все повече нови автомобили да са в обращение, все повече нови автомобили да се купуват, да стават все по-достъпни. Това става с инструменти - фискални и други. Новият автомобил е не само по-екосъобразен, но и по-безопасен, а това наистина е целенасочена политика", подчерта министър Желязков.

Международният автомобилен салон "София 2019" ще се проведе от 12 до 20 октомври в "Интер Експо Център". Участват над 75 фирми изложители, които представят повече от 280 експоната, от които 14 нови модела мотоциклети. Повече от 70 технологични новости и автомобилни премиери очакват посетителите на 24-тото издание на автомобилния салон в София: 16 нови модела, 13 фейслифта и 18 нови модификации. Впечатляващ ще бъде и броят на автомобилите с алтернативно задвижване – 13 електрически, 5 plug-in хибрида, 17 меки хибрида и 4 с двигатели на метан.

 

Работно време за посетители

През делничните дни залите ще бъдат отворени от 10:30 до 19:30 ч., а в събота и неделя работното време е удължено – от 10:00 до 20:00 ч.

 

Билети

Билетите за възрастни са с цена 10 лв. през делничните дни и 12 лв. през уикенда. След  17:00 ч. цената е 8 лв. За деца между 8- и 16-годишна възраст, билетите съответно са 6 лв. и 4 лв. Билетите може да бъдат закупени на касите на изложбения център или онлайн през мрежата на Ивентим: SofiaMotorShow.bg/tickets

 

Още информация

може да бъде открита на SofiaMotorShow.bg

 

Подробна информация

за всички експонати в салона може да намерите в специалното приложение на в. "Сега" и ClubS1.bg.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?