Медия без
политическа реклама

Дейвид Бекъм показа новата версия на Maserati MC20

Италианският автопроизводител ще пусне само 50 бройки от Notte

13 Ноем. 2023
Дейвид Бекъм е глобален посланик на Maserati
Maserati
Дейвид Бекъм е глобален посланик на Maserati

Дейвид Бекъм представи представи затъмненатата, т.нар. Nighthawk, версия на суперавтомобила на Maserati MC20, от която ще бъдат произведени едва 50 бройки. Английската футболна звезда е глобален посланик на марката и преди това показа и другите версии - MC20 Coupé и кабриото MC20 Cielo.

Този път италианският производител работи в екип с бившия световен шампион в GT1 Андреа Бертолини. Името на новата ограничена серия е Notte ("нощ" на италиански). Тя трябва да отпразнува историята на Maserati.

Born on the track, crafted for the darkest night. MC20 Notte, a special Maserati Fuoriserie creation. 50 exemplars only.Featuring: David Beckham Andrea Berto...

Колата е боядисана с матова черна боя и логата по нея са от от бяло злато вместо сребристи. Бертолини е добавил характерните си щрихи, включително 20-инчови матовочерни джанти, застопоряващи се в шест позиции спортни седалки и спортен волан от алкантара с вложки от въглеродни влакна. Всяка от 50-те коли е снабдена и с метална пластина между двете облегалки за глава.

Традиионно за Maserati двет врати на MC20 Notte се отварят нагоре в стил "пеперуда", а интериорният дизайн е фокусиран върху водача, като освежаващо е лишен от трикове и странични функции, които биха могли да отвлекат вниманието от основното изживяване при шофиране. В купето всичко е изчистено и минималистично, централния тунел (с покритие от въглеродни влакна) има само няколко критични контрола, като селекторът за режим на шофиране е най-видният. 

Висококачествените материали включват кожени седалки с контрастни шевове, алуминиеви педали и тапицерия от въглеродни влакна. Използва се задна камера, за да осигури подобрена видимост назад чрез подаване на изображение към огледало за обратно виждане без рамка, монтирано на традиционното място - на предното стъкло. Багажният капацитет е ограничен до общо 140 литра.

MC20 Notte използва същия двигател и задвижване като Maserati MC20. Той е 90-градусов V6, с двоен турбокомпресор и работен обем от 3,0 литра. Съотношението му на компресия е 11:1 и може да работи при 8000 об/мин., като развива мощност от 630 конски сили (463 kW). Двигателят е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Колата се ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.2 сек.

Повечето от най-желаните функции са стандартно интегрирани, но има всякакви опции за интериор и екстериор от въглеродни влакна, включително покрив от въглеродни влакна. Като опция се предлага механизъм за повдигане на предното окачване, който помага на ниския нос на колата да преодолее по-големи неравности при голяма скорост.

Очаква се затъмнената версия на Maserati да е по-скъпа от MC20 Cielo, чиято цена стартира от $250 000.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Maserati, автомобили

Още по темата