facebook
twitter

Автомобили

Чехите ще инвестират €2 млрд. за електроавтомобили

296
Шкода

Електрификацията, към която върви световната автомобилна индустрия, не подмина и Skoda. Чешката марка подготвя първите си модели на ток, като те трябва да се появят на пазара в края на 2019 или началото на 2020 г.

Какво ще представляват те трябва да покаже купеобразен кросоувър, чиято премиера ще се състои по време на автосалона в Женева следващата седмица. За модела се знае, че е конструиран на платформата MEB на концерна Volkswagen Group, която е предвидена изцяло за електрически автомобили.

Кроскупето ще трябва да демонстрира дизайнерския стил, който Skoda ще използва при бъдещите си модели на ток. Прототипът ще притежава иновативен интериор с оформление на уредите, ориентирано към водача, но и към пътниците. Основни акценти ще бъдат централната конзола и новоразработеният волан с две спици.

Засега няма податки на какво задвижване ще разчита електромобилът, но се предполага, че ще представлява развитие на концепцията Vision E, представена от марката още през 2017 г. Тогавашният прототип беше оборудван с два електромотора - по един на всяка ос, като сумарната им мощност е 306 к.с. Само с едно зареждане на батериите кросоувърът трябва да изминава до 500 км.

Следващите стъпки в стратегията по електрификацията на портфолиото си чешкият производител ще направи още до края на настоящата година. Компанията ще стартира продажбите на plug-in (зареждаща се от електропреносната мрежа) версия на Superb - PHEV, както и на изцяло електрическото Citigo.

Като цяло Skoda предвижда инвестиция в размер на 2 млрд. евро до 2020 г., което ще позволи пускането на пазара на повече от 10 електрифицирани модела.

Ключови думи:

автомобили, Skoda
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Испания разби банда измамници с автомобили

23.05.2019

390
Mercedes запълни още една ниша с достъпен кросоувър

16.05.2019

1329 1
Как да си изберем SUV или кросоувър

11.05.2019

2027 4

Коментари

независим експерт

Чехите ще инвестират €2 млрд. за електроавтомобили

Тоест ще купят сега електрички за 2 милярда. И щом е инвестиция, значи ще се надват да ги продадат по-скъпо? 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×