facebook
twitter

Автомобили

Бугати подобри световния рекорд за скорост

405
 Уикипедия

Bugatti отново може да се счита за най-бързия автомобил в света. Версията Chiron успя да премине бариерата от 490 км/ч на германската писта "Ера-Лесиен". Зад волана на хиперавтомобила беше 58-годишният британски пилот Анди Уолъс, съобщи Automedia.bg.

По този начин френската компания, която е собственост на VW, подобри предишните постижения, поставени от хиперавтомобилите на американците Hennessey и шведите Koenigsegg. Моделът на скандинавците Agera RS постави рекорд, като ускори до 447.19 км/ч на писта в Невада. Chiron надмина значително това, като в Германия записа 490, 484 км/ч.

Смайващото пocтижeниe бe пoтвърдeнo oт Гeрмaнcкaтa acoциaция зa тeхничecки кoнтрoл (TÜV), но това не означава още, че новият световен рекорд ще бъде официално записан. Прeдcтoят някoи тeхничecки утoчнeния, защото автомобилът е доста преработен в сравнение със серийния модел. Модификацията е направена заедно с Michelin и производителя на състезателни шасита Dallara. От Bugatti уточниха, че не са имали намерение да поставят рекорд, а само са тествали колата. Това фактически бил новият модел Chiron Super Sport, който предстои да бъде пуснат в ограничен тираж.

Ключови думи:

Bugatti, автомобили
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Големи рокади по време на криза в автоиндустрията

07.08.2020

1115
Излезе най-мощният сериен Mercedes

31.07.2020

2088
Audi смени дизела с бензин в най-мощните си SUV

24.07.2020

3586

Коментари

fractal
снимка на fractal

Bugatti with Charlize Theron

 

Влез или се регистрирай за да коментираш