facebook
twitter

Автомобили

Британците обединяват сили с BMW

364
 ЕПА/БГНЕС

Компаниите Jaguar Land Rover и BMW започват да си сътрудничат за разработката на ново поколение технологии за електрически и хибридни автомобили. Това ще им позволи да намалят значително разходите, необходими за направата на превозни средства с електрическо задвижване и съответно ще повиши печалбите на двата производителя. Сроковете, в които първите плодове на сътрудничеството между JLR и BMW ще се видят, не са посочени, но най-вероятно дебютните съвместни модели ще се появят не по-рано от 2022-2023 г.

"Автомобилната индустрия претърпява сериозна трансформация. В това сътрудничество виждаме ключ към успеха, включително в областта на електрификацията. В лицето на Jaguar Land Rover намерихме партньор, чиито изисквания съвпадат с нашите. Заедно имаме възможността да отговорим по-ефективно на нуждите на клиентите, да намалим времето за разработване и да изведем по-бързо на пазара автомобилите и най-съвременните технологии на пазара", коментира Клаус Фройлих, член на борда на BMW за изследвания и разработки.

На свой ред Ник Роджърс, главен инженер на Jaguar Land Rover, допълни, че изискванията на двете компании към бъдещите електрически и хибридни системи за автомобили са почти идентични. Това също ще им бъде от голяма полза при предстоящото сътрудничество.

Финансовите условия на сделката не бяха оповестени. Трябва да се отбележи обаче, че това не е първото сътрудничество между Jaguar Land Rover и BMW. През 1994 г. баварците купиха британския производител Land Rover, който обаче не донесе очакваните печалби. Поради това през 2000 г. марката бе продадена на Ford, която от своя страна я препродаде на Tata Motors през 2008 г.

Ключови думи:

Jaguar, автомобили
Все още няма коментари

Още

Семейство Skoda Octavia се разраства

10.07.2020

2946
Opel Mokka дебютира с електрическа версия

03.07.2020

819
Новата Honda Jazz идва в Европа само като хибрид

26.06.2020

2462 1

Влез или се регистрирай за да коментираш