Quantcast
BMW вдига летвата | СЕГА
facebook
twitter

Автомобили

BMW вдига летвата

Обновените 5- и 6-Series GT са с променен дизайн и електрификация, както и с подобрена свързаност
6 416
 BMW България

Най-успешните бизнес седан BMW 5 и популярният GT-модел BMW 6-Series претърпяха голяма промяна, която освен външния им вид засяга оборудването, свързващите системи и задвижващите агрегати.

Новият дизайн с дискретно увеличена бъбрековидна решетка създава чистокръвна естетика и придава на двата автомобила още по-внушително присъствие. Обновената графика на светлините, предлаганите като опция BMW Laser lights и поразителните задни светлини със скулптурирана триизмерна форма гарантират ясна разпознаваемост. За модерния характер на двата автомобила помагат стандартните трапецовидни накрайници на изпускателната система, както и лимитираният до 1000 бройки специален модел M Sport Edition, който ще се предлага само за 5-Series.

Гамата от plug-in хибридни модели BMW 5-Series е значително разширена. Новите BMW 530e (седан) и BMW 530e xDrivе (седан) предлагат последно поколение на технология за задвижване eDrive. А седанът BMW 545e xDrive с шестцилиндров бензинов двигател трябва да се разположи на върха на предлаганата гама.

Дебют правят и две комбита с plug-in хибридно задвижване - BMW 530e Touring и BMW 530e xDrive Touring. Така гамата на 5-Series вече е от 5 зареждащи се хибрида, което е най-големият брой за един модел на марката.

При всички версии с 4- и 6-цилиндрови двигатели се въвежда 48-волтовата технология Mild-Hybrid, която осигурява още по-спонтанни реакции и по-висока ефективност благодарение на стартер-генератор с допълнителна мощност от 8 кВт (11 к.с.). Тя помага на двигателя с вътрешно горене, особено при ускорение, а също така и за намаляване на разхода на гориво.

Обновените BMW 5-Series и BMW 6-Series Gran Turismo продължават да определят еталона, когато става въпрос за модерни системи за помощ на водача. Те включват новата функция за активна навигация, автоматично поддържане на аварийната лента и асистент за паркиране на заден ход.

Допълнителното интегрално активно управление помага за маневриране при ниска скорост, като новата версия на технологията се предлага за първи път и за plug-in хибридни модели.

Включената в стандартното оборудване операционна система BMW 7.0, новият 12,3-инчов контролен дисплей, както и Intelligent Personal Assistant позволяват лесен достъп до най-новите предложения за свързаност. Новата навигационна система BMW Maps, базирана на облачни услуги, предлага бърза навигация, съобразена точно с конкретната ситуация.

Android Auto се присъединява към Apple CarPlay, като позволява директна интеграция на смартфони в автомобила. Клиентите могат да поддържат автомобила си напълно актуализиран (включително по отношение на данните) и да добавят нови функции чрез дистанционно надстройване на софтуера.

 

"Баварците" направиха и ново мобилно приложение

Още от въвеждането на BMW i Remote App през 2013 г.и последвалото го BMW Connected App, компанията BMW предлага на своите клиенти възможност за лесна връзка между смартфона и автомобила. Сега за клиентите на 30 европейски пазара, Китай и Корея се предлага мобилно приложение от ново поколение. My BMW App е с нов дизайн, с интуитивен и опростен потребителски интерфейс и с нови услуги за подпомагане на индивидуалната електрическа мобилност.

Всъщност това е нов универсален интерфейс към автомобила. Приложението показва информации за неговото състояние и в зависимост от оборудването позволява активирането на функции от дистанция (напр. локализация на автомобила, отключване и заключване на вратите, наблюдение на зоната около автомобила (Remote 3D View) и др).

Интегрираната функция за търсене позволява лесно откриване на цели и директното им изпращане към навигационната система на автомобила. Възможно е и прехвърлянето на цели и от приложения на други производители. Картата изобразява актуалната ситуация на пътя, бензиностанциите и зарядните станции, както и възможностите за паркиране.

През My BMW App клиентите получават информация за наличните Remote Software Upgrades и могат удобно да ги изтеглят в дома си, преди да ги прехвърлят в автомобила. С Remote Software Upgrades "баварците" предлагат на клиентите си нови и подобрени дигитални функции, както и възможността винаги да поддържат софтуера на автомобила си на най-актуалното ниво.

Освен това се предлага и BMW Digital Key, с който iPhone се превръща в автомобилен ключ и чрез My BMW App може удобно и само с няколко стъпки да бъде настроен за отваряне на автомобила (б.р. - колата трябва да е оборудвана с необходимия хардуер). След това той може да бъде ползван без физически ключ от собственика и до 5 други човека. По желание може да бъде споделян и ключ с ограничени права, например с понижена максимална скорост – идеалният вариант за начинаещи водачи.

С My BMW в автомобилите с BMW Operating System 7 навлиза и Amazon Alexa. След като клиентите са свързали своя акаунт в Amazon чрез приложението, гласовата услуга може да бъде ползвана в автомобила чрез активиращата дума "Alexa" или натискане на бутон. Така може с гласова команда да се пусне музика, да се следят новини, да се управляват съвместими Smart Home устройства или да се получи достъп до хиляди други възможности. В началото "Alexa" ще е достъпна в Германия, Австрия, Испания, Италия и Великобритания. От март 2021 г. ще бъде и на други пазари.

BMW-приложението предлага разширени функции за електрифицирани автомобили. Например подобрен обзор върху електрическия пробег, статуса и историята на зареждането. Освен това автомобилът може да бъде кондициониран предварително (например чрез затопляне през зимата или охлаждане през лятото) с цел по-голям комфорт.

Приложението предлага и възможности за персонализация. Веднъж въведени в персонализиран профил BMW ID, индивидуалните предпочитания могат да бъдат настроени бързо и автоматично във всяко ново BMW. Благодарение на My BMW App регистрирането в автомобила е още по-лесно – вместо ръчно въвеждане на потребителско име и парола е достатъчно само сканиране на QR код за сигурно прехвърляне на потребителските настройки. 

И накрая - My BMW App е базовата предпоставка за вход в екосистемата на BMW. То позволява директен контакт със сервизния партньор. Чрез него клиентите могат постоянно да следят и нуждата от сервизно обслужване на своя автомобил. При проблеми то осигурява и връзка с BMW RoadAssistance. При дадено разрешение сервизният персонал вижда местоположението на автомобила и неговия статус, за да може незабавно да се осигури помощ.

Ключови думи:

BMW, автомобили
3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Renault възкреси легендата R5

25.01.2021

214
Над 2 000 000 км навъртяха автомобилите на НСО през 2020 г.

22.01.2021

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

1354 10
Dacia и Lada се обединиха

22.01.2021

10514 2

Коментари

fractal
снимка на fractal

Автомобилите ще станат като раците ще ходят по дъното на морето и ще са вечно притежание на производителите си

Evasion

дискретно увеличена бъбрековидна решетка създава чистокръвна естетика

Верно ли 😂😂😅

dembik

Чистокръвната естетика, особено на задницата, навява асоциации със стоката в магазин "всичко за 1 лев". Не съм и сънувал, че ще дойде време шкодите да са по-секси от беемветата.

Влез или се регистрирай за да коментираш