Медия без
политическа реклама

"Автомобилен салон 2019" показва и как работят пътните камери

14 Окт. 2019
Илияна Кирилова

Интересни демонстрации за работата на пътна полиция ще бъдат направени по време на "Автомобилен салон 2019", който се провежда в "Интер Експо Център" до 20 октомври (неделя).

Посетителите ще могат да видят как работи системата за контрол на скоростта и видеозаснемането на проверките на пътя. Също така как се правят дистанционно справки за контролните точки и електронните фишове и как се правят измервания за наличие на алкохол и наркотични вещества в организма на шофьора.

Оборудването и техническите средства, които "Пътна полиция" ползва при акции и регулярния контрол за безопасност на движението по пътищата, ще бъдат демонстрирани в рамките на салона. В зоната "Пътна полиция" на изложението служители на Главна дирекция "Национална полиция" и СДВР ще са на разположение не само за демонстрации, но и да отговарят на въпроси. 

По традиция, запазено място на автосалона имат не само автомобилните марки, а и редица други компании от браншове, свързани по един или друг начин с автомобилния сектор – производителите и търговците на гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, автоаксесоари, охранителни системи, аудио системи, както и лизингови компании, банки, застрахователни компании и много други.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата