Медия без
политическа реклама

12 автомобила ще бъдат разиграни на томбола по време на "Автомобилен салон София 2019"

10 Окт. 2019

Всеки от посетителите на "Автомобилен салон София 2019" ще има шанса да си тръгне с нов автомобил. Изборът ще е между 12 автомобила с цена от 28 000 до 63 000 лева. Това обявиха организаторите на изложението, което ще се проведе в "Интер Експо Център" от 12 до 20 октомври. 

"Предстоящото 24-то издание на София Мотор Шоу е част от календара на OICA и се нарежда в един ред със световните автосалони във Франкфурт, Париж, Шанхай, Токио и други центрове. Имаме претенциите всяко изложение да бъде по-добро от предишното", заяви Александър Миланов, председател на управителния съвет на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).

Върху 12 000 кв. м. площ ще се представят 75 фирми-изложители. 21 автомобилни премиери и над 40 нови модели очакват посетителите. Впечатляващ ще бъде и броят на автомобилите с алтернативно задвижване – редица хибридни и Рlug-in хибридни модификации, както и 14 изцяло електрически. 

"Нашият бранш е изправен пред най-голямата трансформация, откакто съществува, и това не е изненада за никого. За да може да продължи да бъде един от най-големите в Европа, трябва да се адаптира и затова акцентът на изложението са екологичните автомобили, които да отговорят на новите изисквания, които влизат в сила догодина. Доста от премиерите са подчинени на тази тенденция – хибриди, Plug-in хибриди и електрически автомобили, които ще стават все повече", коментира Храбрин Иванчев, член на УС на ААП.

Международният "Автомобилен салон София 2019" е най-престижното изложение в региона и едно от 12-те в света, включени в официалния календар на Международната организация на автомобилните производители (OICA). Само 3 от тях са в страни от ЕС, като софийското ще бъде последното в Европа за годината. Ще бъдат видени 4 съвсем нови за българския пазар бранда – това ще е първото официално участие на Rolls-Royce на изложение в Източна Европа, нови са и испанската спортна марка CUPRA, италианските DR и китайските електромобили ORA. 

"Другата основна цел при развитието на автомобилите е безопасността. Затова на автосалона ще бъдат показани най-новите модели коли, оборудвани със системи с най-висока степен на активна и пасивна безопасност. Тенденцията е да се намалят рисковите фактори, а от там и да се намалят жертвите по пътищата. За борбата с войната на пътищата автомобилните производители ще внедряват в новите модели все повече системи и технологии за управление и автоматизиране на процесите, като до 3 години всички нови автомобили ще имат 11 задължителни системи, които ще намалят инцидентите", допълни Вихрен Горанчев, член на УС на ААП.

Ще бъдат включени и мотоциклети, включително нови модели на Honda и Peugeot. Свое място ще имат също производителите и търговците на гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, автоаксесоари, охранителни системи, кар аудио системи, лизингови компании, банки, застрахователи и др.

Над 150 автомобила ще бъдат предлагани за тест драйв в 4 зони. Феновете ще имат възможност да усетят част от атмосферата и адреналина на F1 с управление на дистанционно задвижвани автомобили, базирани на истински модели, по специална състезателна мини писта. За победителите ще има специална награда – безплатен абонамент за платформата "Play Diema Xtra". 
Светът на Ferrari ще оживее на щанда на Shell. Със специален симулатор "пилотите" ще обиколят тестовата писта на Ferrari "Фиорано" в Маранело, Италия. За най-бързите също ще има награди. 

През делничните дни залите ще бъдат отворени от 10:30 до 19:30 часа, а в събота и неделя работното време е удължено – от 10:00 до 20:00 часа. Билетите за "Автомобилен салон София 2019" са в продажба в мрежата на "Ивентим", включително НДК, "Български пощи", "Технополис", бензиностанции OMV, магазини Orange и др. Предвидени са гъвкави варианти за различни групи посетители и за различните дни и часове. Билетите за възрастни са с цена 10 лева, като след 17:00 часа ще струват 8 лева. За деца между 8 и 16-годишна възраст, билетите съответно са 6 лева и 4 лева. Пропуски ще се продават и по време на изложението, на касите на изложбения център. 

Всички посетители ще имат възможност да ползват буферния паркинг при метростанция "Интер Експо Център - Цариградско шосе". Капацитетът на паркинга е 1300 места, като входовете са в локалните платна пред "Интер Експо Център" и магазин "МЕТРО". Освен метрото, посетителите могат да ползват и автобусни линии, осигуряващи директен достъп до "Интер Експо Център": 1, 3, 5, 6, 114.
 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?