Quantcast

Медия без
политическа реклама

Жена счупи ръка след спъване в шахта на "Витошка"

Нова телевизия
Кадър от изкривения капак на шахта на булевард "Витоша".

Инфраструктурата в пешеходните зони на София е в опасно състояние не само по улица „Граф Игнатиев“, където в продължение на месеци минувачите се спъваха в т.нар. „перки от акула“, преди през уикенда да започне подмяната им с чугунени колчета. След като миналата седмица гражданин изтръгна три перки в знак на протест, че жена му едва не си счупи челюстта в една от тях, други хора започнаха да разказват своите патила.

Жена съди Столичната община заради счупване на ръка след спъване в капак на улична шахта, съобщи Нова телевизия. Инцидентът е станал в края на юли в пешеходната зона на булевард „Витоша“ около 8 часа вечерта. За него разказа съпругът на потърпевшата Димитър Минков. Според него причината за произшествието е изкривен капак на шахта, който се е подавал доста над нивото на настилката. От общината обещават пред Нова телевизия, че ще бъде извършена подмяна на съоръжението. От „Московска“ 33 са казали още, че „по случая е възложена проверка и ще бъде потърсена отговорност на експлоатационното дружество“.

Почти същото каза столичният кмет Йорданка Фандъкова и след инцидент отпреди дни, при който 69-годишна жена се заклещи в счупена решетка на отводнителна шахта в подлез на булевард "България" и един час чака някой да я измъкне. След това Фандъкова разпореди ежеседмични проверки на състоянието на подлезите, а от общината обявиха, че проблемният капак ще бъде сменен.

Администрацията обаче предприема мерки само когато случаят стигне до медиите. Месеци наред продавачи по ул. "Пиротска" например се жалват, че никой не идва да оправи разместените плочки по тротоара в близост до кръстовището с бул. "Христо Ботев", а в тях редовно се спъват хора. В началото на лятото там пострада възрастен човек, но подадените сигнали не дадоха никакъв резултат. Впоследствие две от плочките бяха извадени, но се оказа, че не от ремонтна бригада, а както на "Графа" - от вбесен гражданин.

Още по темата